Policija krėtė Aleksoto turgų: aptiko kalną nelegalių rusiškų vaistų

  • Teksto dydis:

Kauno Aleksoto turgų šeštadienį tikrinę policijos pareigūnai aptiko didelį kiekį Rusijoje pagamintų vaistų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla.

Kaip pranešė policija, pareigūnai turgavietėje paėmė itin didelį kiekį vaistų – analgetikų bei antibiotikų. Norint tokių vaistų įsigyti Lietuvoje privalomas receptas.

„Gyventojai pirkdami be mediko konsultacijos įvairius vaistinius preparatus bei medikamentus ne tam skirtose vietose ypač rizikuoja savo sveikata, kadangi negalima užtikrinti tokių preparatų kokybės“, – primena pareigūnai.

Už tokios neteisėtos veiklos vykdymą gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Pasak pranešimo, siekdami užkardyti šešėlinę ekonomiką, Kauno kriminalistai lapkričio ir gruodžio mėnesį atliko daugiau nei 40 patikrinimų ūkio subjektuose, dalyje iš jų nustatyti įvairūs pažeidimai. Dažniausiai pasitaikę pažeidimai – grynųjų pinigų neapskaitymas kasoje ir kasos pirkimo kvito neišdavimas pirkėjui, prekyba mėsos gaminiais, neturint jų įgijimo dokumentų. Taip pat pastebėta, kad nevengiama prekiauti pasibaigusio galiojimo prekėmis bei vaistiniais preparatais, medicininės paskirties preparatais, neturint vaistinės veiklos licencijos. Patikrinimų metu nustatyta ir nelegalaus darbo atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bedarbis

bedarbis portretas
europa tai ir pasalpa turi buti 500 euriuku

to Kęstas

to Kęstas portretas
Ir dar. Darbų yra ir niekas tų žmonių neišstumia, paprasčiausiai pašalpiniai tinginiai ir girtų vaikų gamintojai nenori dirbti, jiems tai neapsimoka. Dabar iš dirbančių atima didžiulius mokesčius ir išlaiko pašalpinių ir valdininkų daugybę, tai, manau, čia ir yra priežastis, kai išlaikytinių daugiau nei dirbančių, tai dirbantieji įvaromi į skurdą.

to Kęstas

to Kęstas portretas
Nu, nu, kodėl taip sudėtingai? O gal pirmiausiai panaikinti tas LEZ? Kodėl jie net mokesčių nemoka ir " visi zakono"? Ar ne Konkurencijos įstatymo pažeidimas, kai vieni moka mokesčius, o kiti nemoka? Ir reikia ženkliai sumažinti mokesčius ir verslui ir darbo jėgai, suvienodinti mokestinę aplinką, atsisakyti visokių ten verslo liudijimų, kai nusiperka jį 3 dienom, o prekiauja metus ir kitų nesąmonių...kaip išmokų " už vaikus". Argi vaikai prekė, kad juos gamini ir gauni pinigų? Be abejo, tam reikėtų sumažinti trečdaliu valdininkų..... bet tai neįmanoma?
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių