Policija: „Laisvas laikraštis“ melavo apie I. Strazdauskaitę

Kauno policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl melagingų teiginių apie šių metų kovą nužudytą Ievą Strazdauskaitę ir jos atminimo paniekinimo.

„Žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi informacija, neatitinkanti tikrovės, kai portale „Laisvas laikraštis“ ir jo popieriniame variante buvo pateikiama informacija apie Ievos Strazdauskaitės mirties aplinkybes ir jos sąsajas su narkotikais, neteisėtu pinigų gabenimu. Šia informacija sumenkinta mirusioji“, – pirmadienį žurnalistams sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

Pasak jo, prokuratūra neturėjo jokios informacijos, kad nužudyta mergina būtų gabenusi kokių nors nelegalių medžiagų.

„Buvo kategoriškai paneigta ta prielaida, kad ji buvo kurjerė, gabeno pinigus ar narkotikus. Nemažai dalis žmonių, patikėję šia informacija, ėmė kaltinti artimuosius“, – kalbėjo Kauno policijos viršininkas.

Policija ikiteisminį tyrimą pradėjo po artimųjų kreipimosi, tačiau D.Žukauskas teigia, kad minėtais straipsniais menkinamas ir policijos geras vardas.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas balandžio 28 dieną, gavus artimųjų pareiškimą dėl internetiniame „Laisvo laikraščio“ tinklapyje kovo 16 dieną paskelbto straipsnio „Kodėl policija slepia Ievos Strazdauskaitės pagrobimo ir nužudymo motyvą? Policiją siutina LL keliamos versijos, kad „Audi“ nebuvo nusikaltėlių motyvas“, taip pat dėl balandžio 21 dieną publikuoto straipsnio „I.Strazdauskaitė buvo kurjerė policijos kontroliuojamame narkotikų versle?“ ir kitų publikacijų.

Policijos teigimu, straipsniuose paskleista melaginga informacija apie nužudytą I.Strazdauskaitę, ji galėjo nulemti žmonių panieką, paniekinti jos atminimą.

Už šį nusikaltimą gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas arba areštas.

Teisėsauga teigia, kad I.Strazdauskaitė buvo nužudyta kovo mėnesį, siekiant pagrobti jos automobilį. Merginos kūnas rastas užkastas Kėdainių rajone. Manoma, kad įtariamiesiems mintis nužudyti I.Strazdauskaitę  kilo spontaniškai.

I.Strazdauskaitė anksčiau nebuvo žinoma policijai, ji ir jos artimieji nefigūravo jokiuose ikiteisminiuose tyrimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
o kaip galima tiketi kad kiesu su sunum ir jo vairuotoja nuzude apiplesimo motyvais ,atsibuskite

Anatanas

Anatanas portretas
Laisvas laikrastis niekuomet nemeluoja

teisybe

teisybe portretas
akis bado,o tai nenaudinga 'konfiskavusiems ' simtus kilogramu,rastu narkotiku,kurie nera naikinami ,o... ?
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių