Policija vis dar aiškinasi prie Nemuno rasto lavono tapatybę (foto)

  • Teksto dydis:

Kriminalistai vis dar bando nustatyti tapatybę nežinomo vyro, kurio kūnas balandžio 9 d. apie 14.15 val. buvo rastas Nemuno pakrantėje ties Šančiais. Patikslintais duomenimis, velionis nepanašus į asocialų asmenį. Tokia išvada daroma pagal jo tvarkingą aprangą, avalynę bei dantų būklę. Todėl keista, kad niekas nepranešė apie jo dingimą.    

Anot ekspertų, velionis išbuvo vandenyje apie dvi savaites. Neatmetama, kad ir iki trijų.

Tačiau dar neatsakyta į klausimą, ar jo mirtis susijusi su dviem durtinėmis-pjautinėmis žaizdomis, aptiktomis krūtinėje, ar nežinomasis buvo įmestas į Nemuną sužalotas ir nuskendo. Bet neabejojama, kad juo atsikratyta būtent Kaune – Petrašiūnuose, Šančiuose, Vičiūnuose arba Panemunėje.

Kol neatmesta nė viena versija, tikėtina, kad kūnas galėjo būti įmestas į Nemuną ir nuo Panemunės pėsčiųjų tilto, esančio ties VI fortu. Tačiau, anot teisėsaugininkų, ši versija nėra dominuojanti. 

Neatmetama, kad nežinomasis gali būti atvykėlis. Pavyzdžiui, laikinai kažkur dirbo, todėl kol kas jo niekas nepasigedo. Kitas galimas paaiškinimas, kodėl Kauno policija nėra gavusi pranešimo apie dingusį tokio amžiaus vyrą, –  jis galėjo būti vienišius.

Nežinomojo požymiai: apie 55-65 metų amžiaus, vidutinio kūno sudėjimo, tamsiai geltonų žilstelėjusių plaukų,  žilstelėjusia barzda ir ūsais. Dėvėjo juodos spalvos striukę, mūvėjo tamsiai mėlynas džinsinės kelnės, vilkėjo rudą su žaliais ornamentais megztinį, avėjo rudus odinius suvarstomus batus.

Velionis neturėjo nei laikrodžio, nei mobiliojo ryšio telefono, todėl neatmetama, kad jis galėjo tapti ir plėšikų auka.

Asmenis, atpažįstančius šį vyrą, pareigūnai prašo kreiptis į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonais: (8 37) 303 395, (8 37) 303 420, (8 37) 303 359 arba skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.


Šiame straipsnyje: lavonasmirtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių