Policijos laimikis – ne tik vogti daiktai, bet ir narkotikai

  • Teksto dydis:

Kauno policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl vagystės. Buvo nustatytas ir sulaikytas asmuo, pas kurį rasti ne tik galimai vogti daiktai, bet ir narkotinės medžiagos.

Balandžio mėnesio pradžioje, surinkus pakankamai įrodymų, Kauno miesto pareigūnai kartu su Kriminalinės policijos pareigūnais vykdė sulaikymo operaciją. Operacijos metu pareigūnai dirbdami Petrašiūnų, Dainavos ir Santakos teritorijose, nustatė tris asmenis, galimai disponuojančius narkotinėmis medžiagomis bei vykdančius vagystes. Taip pat sulaikytas ir narkotinių medžiagų platinimu įtariamas 38 metų vyras.

Atlikus eilę slaptų ikiteisminio tyrimo veiksmų, kurių metu buvo renkami įrodymai ir dėl kitų galimai įvykdytų bei ruošiamų nusikaltimų, paaiškėjo, jog įtariamasis kovo 5 d. V. Landzbergio - Žemkalnio g. nuo automobilio „Volvo XC 90“ galimai pagrobė priekinius žibintus ir sekančią dieną juos realizavo. Taip pat nustatyta, jog vyras ne tik vykdo vagystes Kauno mieste, bet ir galimai platina narkotines medžiagas -amfetaminą ir heroiną.

Atlikus kratas įtariamojo, gimusio 1980 m., namuose pareigūnai aptiko didelį kiekį galimai narkotinių medžiagų amfetamino. Be to, rastos svarstyklės, pakavimo maišeliai, galimai nukentėjusių žmonių asmens dokumentai ir vairuotojo pažymėjimai, galimai šaunamasis ginklas su šoviniais bei gyvenamųjų patalpų raktai (102 vienetai). Taip pat pareigūnai rado ir galimai vogtų daiktų, tačiau ne visų jų savininkus dar pavyko nustatyti.

Žmones, atpažįstančius savo daiktus, ar žinusius, kam jie priklauso, policija prašo kreiptis į Kauno apskr. VPK Kauno m. Žaliakalnio PK telefonu Nr. 8 37 303 281 arba el. p. mantas.gurksnys@policija.lt.

Įtariamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Už nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų. Trims sulaikytiems asmenims dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis pagal LR BK 259 str. 1 d. gresia laisvės atėmimas iki dviejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių