Policijos reidas Kaune: jei stabdytų visus pažeidėjus, nespėtų rašyti baudų

Kauno Kelių policijos patruliai judrioje miesto arterijoje surengė reidą. Jo metu stebėta, kaip vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET) ir ar neblokuoja sankryžoje eismo kitiems.

Judri vieta

Ketvirtadienį, vakarinio piko metu Kauno Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai vykdė prevencinę priemonę, kurios metu didžiausias dėmesys buvo skiriamas vairuotojams, įvažiuojantiems į sankryžoje geltonomis linijomis pažymėtą kelio dalį, dažnai vadinama „koriu“. Vairuotojai, nesilaikantys šio kelio ženklinimo, sudaro didesnes spūstis bei avarines situacijas.

Pareigūnai pasirinko itin judrią Kauno vietą – Karaliaus Mindaugo prospekto ir Birštono gatvės sankryžą. Šioje vietoje „korys“ atsirado prieš porą metų, tačiau vairuotojai vis dar jo nepaiso ir įvažiuoja į sankryžą, nors toliau stovi kiti automobiliai ir nėra kaip pravažiuoti toliau.

„Kauno dienos“ žurnalistai prisijungė prie pareigūnų ir kartu stebėjo, kaip vairuotojai laikosi KET. Ilgai laukti nereikėjo ir transporto priemonių virtinė jau stovėjo ant sankryžoje nubraižytų geltonų linijų. Atvažiuojant nuo Karaliaus Mindaugo prospekto ir sukant į dešinę, vairuotojai išsirikiuoja dviem eilėmis. Tokie vairuotojai nors ir pažeidžia KET bei stovi ant geltonų linijų, pareigūnai tokių vairuotojų nestabdė, nes jie sąlyginai netrukdo kitiems eismo dalyviams.

Daugiau problemų kyla tuomet, kai iš Karaliaus Mindaugo pr. į Birštono gatvę vairuotojai atlieka kairįjį posūkį ir uždengia „korį“. Tokiu atveju iš Birštono gatvės į kairę važiuojantys vairuotojai priversti sankryžoje sukiotis, bandyti apvažiuoti ant „korio“ stovinčias ir jų eismo juostą blokuojančias transporto priemones.

Pažeidėjų gausa

Reido metu visus KET pažeidėjus pareigūnai užfiksavo vaizdo kameromis. Pro racijas apie kelis pažeidėjus pranešė ir šiek tiek toliau stovintiems pareigūnų ekipažams. Policininkai visų pažeidėjų iš eilės nestabdė, nes nebūtų spėję rašyti baudų. Tie, kurie prasižengė, bet nebuvo sustabdyti, sulauks baudų elektroniniu būdu. Bendras pažeidėjų skaičius paaiškės peržiūrėjus pareigūnų filmuotą medžiagą.

Tie vairuotojai, kuriuos pareigūnai iš karto sustabdė, vieningai tikino, kad neįvertino situacijos, todėl į sankryžą įvažiavo, nors priešais eismo srautas jau buvo sustojęs. Jiems liko tik stovėti sankryžoje.

„Su srautu važiavau ir nespėjau. Šiaip niekada nevažiuoju ir nestoviu sankryžoje, tačiau šį kartą atrodė, kad kartu su visais pravažiuosiu, bet nespėjau. Tuomet stengiausi išlaviruoti, kad tik kuo mažiau trukdyčiau kitiems“, – teisinosi vairuotojas.

Kita sustabdyta moteris taip pat iš karto žinojo, kad nepaisė KET. Anot jos, taip pat nespėjo kartu su visu automobiliu srautu pasitraukti iš sankryžos.

Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 30 iki 60 eurų. Jei vairuotojas baudžiamas pirmą kartą, jis turi sumokėti pusę minimalios baudos sumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BRONIUS TAMALIUNAS.

BRONIUS TAMALIUNAS. portretas
LABAI GERBIU POLICIJIOS DARBA, IR DIRBANCIUS PAREIGUNUS.BET VALSTYBEJE POLICIJIOJE NERA VISKAS GERAI.KODEL? MANAU TRUKSTA PAREIGUNU.--RASOT-- JEI STABDYTUME VISUS PAZEIDEJIUS , NESPETUME BAUSTI-- TAI PARODO KAD POLICIJE PASTOVEI NEDIRBA ,O TIK REIDU METU. VAIRUOTOJEI TAI ZINO ,IR NEVENGE ISTISAI PAZEIDINETI VISAS YMANOMAS KELIU EISMO TAISYKLES, LOGIKA PAPRASTA. --REIDO NERA --TAI IR DARAU PAZEIDIMUS, VISTIEK GATVESE POLICIJIOS NESIMATO. TAIP POLICIJIOS NEVEIKIMAS IR ISTVIRKINA VAIRUOTOJIUS. IKI KO DAGYVENOM ,PARODO REIDU REZULTATAI-- JEI VISUS BAUSTUME.... O DAR NUSTEBUSIO VEIDA PADAROT KAIP PEREJIOSE ZALOJEMI ZMONES. JEU KAUNE VAZIUOJE NET NETIK PER GELTONA, VAZIUOJE PER RAUDONA. VAKAR STOVEJEU GEDEMINO --DONELAICIO SANKRYZA STEBEDAMAS GAL 15 MIN. PER RAAUDONA PRAVAZEVO 4 MASINOS. O PER GELTONA NERA KO IR SKAICIUOTI ,VAZIUOJE 80 PROCENTU...TAI REZULTATAS KADA DIRBAMA

Amalis

Amalis portretas
Galėtų policija pasižiūrėti rytinio ir vakarinio piko metu vairuotojus-pažeidėjus, sukančius į Chemijos gatvę už Amalių pervažos. Ženklai negalioja daugumai.

Linas

Linas portretas
Šviesoforai turi dirbti taip kad to nebūtų - neliktų ir šios problemos. O Kamštį sudaro už Vilijampolės tilto šviesoforas... o ne ši vieta. Apie projektą jau rašė bet... kol kas matyt konkursams pasisuošimas vyksta.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių