Prakalbo į kraupią avariją patekusio motociklininko artimieji: nenuleisime rankų

Praėjusi Tėvo diena vienai kauniečių šeimai paženklinta didžiule tragedija – į komą paniro 30-ies metų sūnus, važiavęs motociklu. Šoko ištikti šeimos nariai ir draugai nenuleidžia rankų ir bando išsiaiškinti, kaip įvyko tragiška avarija – svarbi net ir menkiausia detalė.

Informacija apie dviejų lengvųjų automobilių ir motociklininko avariją Kaune, Nuokalnės gatvėje, pasirodė birželio 3 dienos pavakarę, apie 17 val.  Nelaimės metu susidūrė „Volkswagen Golf“, „Renault“ bei kauniečio vairuotas motociklas. Pastarojo vairuotojas per susidūrimą buvo sunkiai sužalotas ir skubiai išgabentas į Kauno klinikas.

Kitą dieną, birželio 4-ąją, sunerimę nukentėjusiojo Pauliaus artimieji ir draugai išplatino informaciją, kad vyro būklė itin sunki, jis paniro į komą. Viešojoje erdvėje jie kreipėsi į visus, ką nors mačiusius ar galinčius suteikti bet kokios informacijos apie šią nelaimę, kadangi avarijos aplinkybės kol kas – neaiškios.

Šeima – vis dar šoke

Šiandien portalas susisiekė su motociklininko šeimos nariais, kurie sutiko pasidalyti savo išgyvenimais. Pauliaus brolis Edvinas neslėpė – visa šeima, giminės ir draugai labai sukrėsti.

Šeima ir draugai galime patvirtinti, kad Paulius vairuodavo atsakingai ir neturėjo jokių sveikatos sutrikimų.

„Mano brolio Pauliaus būklė labai sudėtinga. Gydytojai šiuo metu nieko prognozuoti nesiryžta, nes traumos, patirtos dėl priešpriešinio motociklo ir automobilio susidūrimo, itin sunkios. Smūgio būta stipraus“, – pasakoja reanimacijoje gulinčio motociklininko brolis.

Visa šeima ir ją palaikantys artimieji, draugai gyvena viltimi ir tikėjimu, kad Paulius bus stipresnis už nelaimę ir grįš į normalų gyvenimą, kuriame, kaip portalui sakė šeimos nariai, dar turi daug ką nuveikti.

„Skaudu, kad tokioje sudėtingoje situacijoje esame priversti rūpintis ir eismo įvykio tyrimo detalėmis“, – toliau dėstė brolis, pasak kurio, šiuo metu yra žinomos kelios versijos.

Edvino žodžiais kalbant, viena versijų – avarija galėjo įvykti dėl neatsargaus „Renault“ vairuotojos manevro persirikiuojant į kitą eismo juostą. Tuomet nuo šio smūgio motociklininkas išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su „Volkswagen Golf“.

„Pastebime, kad šiuo metu interneto platybėse skleidžiama tikrovės neatitinkanti informacija apie mano brolį. Šeima ir draugai galime patvirtinti, kad Paulius vairuodavo atsakingai ir neturėjo jokių sveikatos sutrikimų“, – apie socialiniuose tinkluose komentuojančiųjų skelbiamas versijas sako vyras.

Sunkiomis vilties akimirkomis gyvenanti šeima vienbalsiai tikina, kad nenori nieko kaltinti, o tik siekia išsiaiškinti kuo tikslesnes avarijos aplinkybes.

„Paulius dabar apsiginti negali, nes yra komoje. Todėl nuoširdžiai prašome visų, mačiusių šį įvykį, nelikti abejingais. Bet kokia informacija labai vertinga“, – į visuomenę kreipiasi motociklininko artimieji. 

Draugai: buvo puikus vairuotojas

Ne vienerius metus su nukentėjusiu vyru artimai bendravęs jo draugas Simonas portalui pasakojo, kad daugiau nei 12 metų vairavimo patirtį turintis Paulius buvo atsakingas vairuotojas, rimtų avarijų niekad neturėjo.

Gydytojai šiuo metu nieko prognozuoti nesiryžta, nes traumos, patirtos dėl priešpriešinio motociklo ir automobilio susidūrimo, itin sunkios. Smūgio būta stipraus.

„Su draugu važiuoti buvo tikrai saugu. Per daugiau nei penkerius metus, kuriuos bendraujame, nesu girdėjęs apie rimtesnį incidentą kelyje“, – prisimena vyras.

Pasak jo, čioperį „Yamaha Warrior“ draugas įsigijo prieš kelerius metus. Iki tol nuolat tekdavo kartu vykti į keliones ir keturrate transporto priemone. Vyras teigia, kad Paulius visada rūpinosi savo ir kitų žmonių saugumu.

Pašnekovui antrino ir dar viena ilgus metus nukentėjusį vyrą pažįstanti moteris Jevgenija. Kaunietė, bendraudama su redakcija, neslėpė dar šiandien neatslūgstančio patirto šoko.

„Mūsų draugas vyko iš tėvų namų, ten pasveikino tėvelį su Tėvo diena. Tarėmės, kad visa kompanija rinksimės Pauliaus namuose apie 19 val., tačiau keliomis valandomis anksčiau mus pasiekė siaubinga žinia“, – sunkiai tvardydama emocijas sakė Jevgenija.

Moteris pasakojo, kad tiek šeima, tiek visi draugai nori išsiaiškinti, kaip įvyko ši nelaimė. Kol policija vykdo ikiteisminį tyrimą, siekiama surasti kuo daugiau informacijos iš žmonių, ką nors mačiusių.

„Niekad nepamiršiu tos akimirkos, kai sužinojome, kas nutiko draugui. Likau stovėti sustingusi ir tik atsipeikėjusi supratau, kad reikia važiuoti į reanimaciją. Galvoje netilpo, kaip toks atsakingas vairuotojas galėjo pakliūti į avariją“, – tą lemtingą dieną prisimena ji.

Pašnekovė tikina, kad paviešinus pagalbos prašymą atsirado keli žmonės, kurie, jos žiniomis, matė eismo nelaimę, tačiau įvykį tiriantys pareigūnai ragina ir toliau ieškoti liudininkų. Jevgenija svarsto, galbūt turimos informacijos vis dar nepakanka.

Išgelbėjo tinkamos apsaugos

„Pamenu, kaip kruopščiai Paulius rinkosi visą motociklininko aprangą ir apsaugos priemones. Šalmo paieškoms skyrė net mėnesį. Pirko tikrai kokybišką ir, svarstome, kad jis išgelbėjo draugą nuo dar baisesnės lemties. Tačiau visi šie dalykai nepadės išsiaiškinti tikrųjų aplinkybių, bet mes rankų nenuleisime“, – krislelį optimizmo išspaudžia kaunietė.

Labai kukliai Jevgenija užsimena ir apie nukentėjusiojo būklę: „Paulius nepatyrė jokių lūžių ar sunkių kūno sužalojimų, tačiau jam labai sutrenkta galva. Tai pagrindinis dalykas, kodėl jis paniro į komą.“

Draugai tvirtina, kad buvo bandyta ieškoti vaizdo stebėjimo kamerų, kurios galėtų būti įrengtos avarijos vietoje ar netoliese. Kaip pasakoja Javgenija, bus kreiptasi į Kauno miesto savivaldybę, kuri, tikimasi, suteiks informacijos apie čia galinčias būti kitas kameras.

Kauno policijos atstovai portalui patvirtino, kad dėl šio įvykio yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja tyrėjas Nerijus Korženiauskas. Daugiau aplinkybių pareigūnai neatskleidžia, tačiau, kaip ir artimieji, prašo visuomenės pagalbos.

Visi, ką nors matę ar galintys suteikti bet kokios informacijos, gali kreiptis į tyrėją N. Korženiauską numeriu (8 37) 303 795 arba artimųjų atstovu numeriu +370 670 98870. Taip pat susisiekti su Kauno apskrities policijos vyriausiuoju policijos komisariatu telefonu (837) 303 799.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip tai

Siaip tai portretas
susidaro ispudis, kad trasos motociklininkams turetu buti danguje, gal net virs keleiviniu lektuvu, nes tie "kukuruznykai" tik trukdo sitiems donorams "pabaidyti arklius".

Anonimas

Anonimas portretas
kazkokia aborto liekana tik gali sitaip rasyti

Aš portretas
Tik debilas gali šitaip parašyti
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių