Pravieniškių pataisos namuose – naujas tyrimas dėl pareigūno užpuolimo

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnas nukentėjo nuo neadekvačiai besielgusio nuteistojo.

Apie 7.30 val. pirmajame sektoriuje nuteistieji informavo pareigūnus, kad vienas penkto būrio nuteistasis elgiasi neadekvačiai, vaikšto nuogas, kelia grėsmę kitiems nuteistiesiems, pranešė Kalėjimų departamentas.

Kadangi nuteistasis žinomas dėl savo neadekvataus elgesio, į įvykio vietą išskubėjo keletas pareigūnų. Minėtas nuteistasis rastas nuteistųjų prausykloje nuogas. Pareigūnai ir vienas iš kalinių įkalbėjo jį nueiti iki gyvenamosios patalpos apsirengti.

Anot pranešimo, čia atėjęs kalinys pradėjo siautėti, daužyti baldus, kelti grėsmę aplinkiniams, į pareigūnų nurodymus nusiraminti nereagavo.

Pareigūnai, siekdami išvengti bet kokių sunkių pasekmių ir šiuo tikslu ketindami panaudoti elektros impulsinį prietaisą, artinosi prie nuteistojo, tačiau tuo metu šis smūgiavo ir pareigūnui sudavė į veido sritį. Užpultas pareigūnas panaudojo elektros impulsinį prietaisą, nuteistasis buvo sulaikytas bei atvesdintas į uždarąją zoną.

Dėl šio fakto pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Įvykyje dalyvavęs pareigūnas patyrė lūpos ir nosies sumušimus, jam skirta specialistų apžiūra.

Praėjusią savaitę Pravieniškių pataisos namų Kriminalinės žvalgybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo pataisos namų darbuotojui.

Lapkričio 20-osios rytą Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 1-ojo sektoriaus Resocializacijos skyriaus specialistui vykdant tarnybines funkcijas, uždarojoje zonoje priėjus prie kamerų tipo patalpos iš nuteistųjų paimti prašymų, skundų ir juos užregistruoti, vienas nuteistasis pradėjo reikšti nepasitenkinimą pareigūno darbu. Nuteistasis vartojo necenzūrinius žodžius, grasino sutrikdyti specialisto sveikatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Susišikėliai

Susišikėliai portretas
negali zekų sutvarkyt.Tiek laiko smaukosi..

AK

AK portretas
Esu pensininkas mano dienos išlaidos maistui tik 6 € . Kaliniui 16€. Tai matyt gerai kalėjime nei laisveje ir gali isdykauti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių