Prieš teismą stos buvęs Veterinarijos tarnybos padalinio vadovas

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismui perduoda byla, kurioje buvęs Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto, pavaldaus Veterinarijos tarnybai, Kauno skyriaus vadovas Vytautas Pamakštys kaltinamas kyšininkavimu ir dokumentų klastojimu.

Kartu bus teisiami dar septyni asmenys – dokumentus V. Pamakščio nurodymu klastoję jo pavaldiniai bei bendrovių atstovai, sutikę, kad už neteisėtą atlygį būtų koreguojami rezultatai. Juridiniams asmenims kaltinimai šioje byloje nepareikšti, BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Tyrimo duomenimis, 2015–2016 metais V. Pamakštys, dirbdamas valstybės tarnautoju, nurodydavo pavaldiems asmenims, atliekantiems pateiktų maisto produktų kontrolinius tyrimus, nustačius nors menkiausius nukrypimus nuo nustatytų normų, tikrųjų rezultatų į dokumentus nerašyti, o informuoti jį.

Tuomet V. Pamakštys susisiekdavo su produktus tyrimams pateikusių įmonių atstovais, informuodavo apie neigiamus tyrimų rezultatus ir aptardavo poreikį dokumentuose nurodyti žinomai melagingas žinias, kad tirtuose produktuose nukrypimų nuo normų nenustatyta, taip suklastojant tikrus dokumentus. Už tai jis gaudavo neteisėtą atlygį.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatytas 31 nusikalstamos veikos epizodas, 12 iš jų – korupcinio pobūdžio.

Už šias nusikalstamas veikas V. Pamakščiui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Kitiems bylos kaltinamiesiems, sutikusiems už žinomai neteisingus nurodomus tyrimų rezultatus neteisėtai atsilyginti, gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų. Dokumentus klastojusiems teritorinio padalinio tarnautojams – bauda, areštas ar laisvės atėmimas iki 3 metų.

Generalinės prokuratūros duomenimis, V. Pamakštys figūruoja dar viename ikiteisminiame tyrime, kuriame jam pareikšti įtarimai dėl panašių nusikalstamų veikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

maksimalios bausmės

maksimalios bausmės portretas
sodinti maksimaliai už tautiečių nuodijimą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių