Prisidirbo: prieš teismą stos prokuroras ir advokatas

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje prekyba poveikiu, papirkimu ir kyšininkavimu yra kaltinamas buvęs Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras Edgaras Burzdžius, Alytaus mieste dirbęs advokatas K.Ž. bei vieno ikiteisminio tyrimo eiga suinteresuotas pilietis K.S.

Tyrimą atlikę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai teigia surinkę duomenų, leidžiančių įtarti, kad advokatas  K.Ž. buvo pažadėjęs K.S. už 10 000 litų (2 896 eurų) kyšį paveikti prokurorą, kad šis jo kontroliuojamą ikiteisminį tyrimą užbaigtų kreipimusi į teismą dėl baudžiamojo įsakymo priėmimo K.S. sūnaus atžvilgiu.

Kaltinamieji buvo sulaikyti, kai praėjusių metų rugpjūčio 26 dieną prokuroras susitiko su advokatu jo kontoroje ir susitarė minėtą ikiteisminį tyrimą baigti palankia advokato ginamajam linkme.

Kaip penktadienį pranešė STT ir Generalinė prokuratūra, atliekant procesinius veiksmus, sulaikymo vietoje, pas prokurorą buvo rasti kaip kyšis advokato perduoti 2500 litų (724 eurai).

Sulaikytas E.Burzdžius netrukus buvo nušalintas nuo pareigų ir atlikus tarnybinį patikrinimą atleistas iš darbo prokuratūroje.

Antradienį ikiteisminį tyrimą kontroliavęs Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu perdavė teismui.


Šiame straipsnyje: korupcijaprokuroraiadvokatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
o tai Kauno apylinkės prokuratūros vyr. prokuroro pav. Juozo Bagdonavičiaus baudž. byla jau ''susprogo'' ir nebepasieks teismo ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių