R. Kurlianskis, V. Gapšys ir E. Masiulis atgabenti į Kauno kalėjimą

Trys nuteistieji „MG Grupės“ politinės korupcijos byloje – Raimondas Kurlianskis, Vytautas Gapšys ir Eligijus Masiulis – penktadienio vakarą policijos atgabenti į Kauno kalėjimą, iš ten jie bus paskirstyti į konkrečias bausmės atlikimo vietas.

Tai BNS patvirtino šaltinis teisėsaugoje.

Visi trys nuteistieji savo noru penktadienį prisistatė policijai po to, kai Lietuvos apeliacinis teismas šią savaitę pakeitė pirmos instancijos teismo sprendimą ir jiems skyrė realias laisvės atėmimo bausmes.

Buvusiam koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG Grupė“) viceprezidentui R. Kurlianskiui skirtas laisvės atėmimas šešeriems metams ir daugiau nei 18,8 tūkst. eurų bauda, taip pat jam penkeriems metams atimta teisė eiti vadovaujamas pareigas viešajame ir privačiame sektoriuose, Visuomenės informavimo įstatyme numatytose visuomenės informavimo priemonėse.

Darbo partijos atstovas Seime V. Gapšys pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo, jam skirti ketveri metai ir šeši mėnesiai laisvės atėmimo, penkeriems metams atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių, nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas, taip pat nuspręsta iš jo išieškoti 8 tūkst. eurų.

Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis nuteistas kalėti pusšeštų metų, iš jo taip pat konfiskuoti 241,5 tūkst. eurų, pripažinti kyšiu.

Kalėjimų tarnyba anksčiau BNS nurodė, kad nuteistieji bus pristatyti į Kauno kalėjimą, vėliau, per 10 dienų, paskirstyti į konkrečias bausmės atlikimo vietas.

Pasak tarnybos, R. Kurlianskis atlikti bausmę gali būti paskirtas į Pravieniškių 1-ą, 2-ą, Alytaus, Marijampolės, Vilniaus kalėjimus.

Bylos duomenimis, kyšiai politikams buvo perduodami ir grynaisiais, ir kaip parama viešosioms įstaigoms, papirkimu palaikytas net kvietimas į televizijos laidą. Apeliacinis teismas kyšiu E. Masiuliui pripažino ir visuomenėje garsiai nuskambėjusį degtinės butelį bei butelio dėžutę su joje buvusiais pinigais.

 

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sexera

Sexera portretas
Žmones džaiges ,bet ne gražu..Ir jos ne vieni tokie .Suklido Atidos visos skolas .neleis dirbt politik. Atsokingu darbu VALSTIBES..MAN JU GEILA. TEGUL Atidirba.jok dar vaikei nukentes o jos kaleimie laikit?.palikt ne kaleime tegyl dirba ka padare.

Jadvyga

Jadvyga portretas
Ne džaūgesiu Man geila žmoniu,,visu, kaleimas tik sugadins iki galo. O keip šeimas.Atimt ta ka paimie konfiskot ka ne teisingai uzdirbta. Atidoda skola valstibei,zmonem. Ir ne leist dirbt jokiu atsokingy pareigu. Leist dirbt sunkesnie darba,aūgina vaikus .,pragivens IR Už800€. Suvoks. Jos ne voge ,,dalinosi,,man vistek geila,EINA I KALEIMA. NIEKO NE NUŽUDO.

Ale

Ale portretas
tikri turistai, susiruošę lygtai po savaites namo ,vel aferas daryti.
VISI KOMENTARAI 70

Galerijos

Daugiau straipsnių