Tragedija ties posūkiu į namus

Pirmadienio vidurdienį Bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą apie šiurpų eismo įvykį netoli Raudondvario. Žuvo trys vyrai – visas Kulautuvos kryptimi važiavusio "VW Passat" ekipažas: du netoliese esančio Netonių kaimo gyventojai ir kaunietis iš Palemono.

Pirmadienio vidurdienį Bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą apie šiurpų eismo įvykį netoli Raudondvario. Žuvo trys vyrai – visas Kulautuvos kryptimi važiavusio "VW Passat" ekipažas: du netoliese esančio Netonių kaimo gyventojai ir kaunietis iš Palemono. 

Spėjama, kad automobilį vairavo jauniausiasis iš jų - 29-erių metų Netonių kaimo gyventojas. Metaliniu trijų vyru karstu virtęs "VW Passat" - jo giminaičio. Šiuo automobiliu važiavo dar vienas Netonių kaimo gyventojas, kuriam buvo 49-eri, ir 45-erių metų palemoniškis.

Apie 11.53 val. "VW Passat" vairuotojas neįveikė staigaus posūkio į kairę, esančio 4-5 kilometrai už Raudondvario. Vietoj jo nuvažiuota tiesiai į didelę liepą bei šalia šios augantį laukinį vaismedį, į kuriuos trenktasi dešiniuoju šonu. Smūgio būta tokio stipraus, kad "VW Passat" medžius apsivijo.

Sumaitotame automobilyje prispaustus žmones vadavo ugniagesiai gelbėtojai. Nelaimėliai ištraukti laukan, tik sukarpius bei suplėšius į dalis "VW Passat", kuriame jie buvo įkalinti.

Į įvykio vietą atvykusiems greitosios medikams teliko konstatuoti visų trijų vyrų mirtį.

"Gavę pranešimą apie nelaimę, dar vylėmės, kad žmonių būklė tik labai sunki", - prisipažino Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnioji gydytoja. Nelaimės vieton buvo pasiųsti du greitosios automobiliai ir reanimobilis.

Tragedijos aplinkybes tiria policija.

Prielaidų, kodėl galėjo įvykti nelaimė - ne viena. Neatmetama, kad staigus posūkis neįveiktas dėl pasirinkto nesaugaus greičio, netikėtai sutrikusios vairuotojo sveikatos arba netikėtos kliūties - pavyzdžiui, nesaugiai į priešingą eismo juostą išvažiavusio priešpriešiais atskubančio kito automobilio. "VW Passat" vairuotojas galėjo žūti pats ir pražudyti savo keleivius, vengdamas grėsusios kaktomušos.

Kai kuriose interneto svetainėse pasirodė informacija - neva ugniagesiai gelbėtojai įtaria, kad "VW Passat" važiavę vyrai buvo neblaivūs. Tačiau tai paneigė portalo kaunodiena.lt kalbintas Kulautuvos komandos ugniagesys gelbėtojas, dalyvavęs traukiant žuvusiųjų kūnus. Du iš jų buvo be viršutinių marškinėlių, dėl ko daroma prielaida, kad nelaimėliai - arba vietiniai, arba grįžo nuo vandens telkinio.

Ar žuvusieji buvo blaivūs, paaiškės, atlikus jų kraujo tyrimą. Nors, oficialiai nepatvirtintais duomenimis, yra mačiusiųjų, kaip jie sėdo į automobilį išgėrę, o sudaužytame "VW Passat" aptiktas alkoholio butelis.

Pernai, rugpjūtį, pakaunėje užsimušė iš žvejybos grįžtantys penki neblaivūs kaimynai iš Žaliakalnio. Tragedija įvyko kelyje Kazlų Rūda - Pažėrai, jų automobiliui išvažiavus į priešingą eismo juostą, nuvažiavus nuo kelio ir taranavus vienintelį laukuose medį. Jis buvo paliktas, iškirtus aplinkinius krūmus.    

 

 

 



 



NAUJAUSI KOMENTARAI

aldona

aldona portretas
Nesmerkime zuvusiuju,tai ju likimas .Uzuojauta artimiesiems.

marija

marija portretas
gaila zmoniu uzuojauta artimiesiems

vv

vv portretas
Nedaryciau isankstiniu isvadu,palaukite tyrimu pabaigos,kai bus istirtas kraujas. O jeigu laksto girti,tai rizikuoja ne tik savo,bet ir kitu eismo dalyviu gyvybemis. Palauksie kraujo tyrimu rezultatu.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių