Reido metu nuo pareigūnų sprukęs vairuotojas toli nepabėgo

  • Teksto dydis:

Praėjusį savaitgalį ir pirmadienio rytą Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai visoje Kauno apskrityje vykdė neblaivių vairuotojų ir kitų Kelių eismo taisyklių (toliau – KET) pažeidimų kontrolę.

Reidų metu sustabdyta apie 950 transporto priemonių vairuotojų.  Beveik pusei jų, 411 tikrintas blaivumas.

Ankstyvą pirmadienio rytą pareigūnai, nuvykę į Jonavos rajoną, užfiksavo 7 KET pažeidimus. Du vairuotojai nesegėjo saugos diržų, dar keturi vairuotojai vairavo transporto priemones išgėrę – 0,54 prom., 0,88 prom., 1,02 pom. ir 1,08 prom.

Tą rytą pasitaikė vienas neblaivus vairuotojas, kuris bandė sprukti nuo policijos pareigūnų, tačiau nesėkmingai. Apie 9.10 val. Jonavos rajone, Meškonių k., vyras (gim. 1955 m.), būdamas netoli reido vykdymo vietos, galimai nusprendė pakeisti savo kelionės kryptį. Atbuline eiga vairuodamas automobilį „Opel Astra“, jis kliudė kitą transporto priemonę ir net nesustojęs pasišalino iš įvykio vietos. Sprukdamas nuo policijos pareigūnų, vyras nesuvaldė automobilio ir nuvažiavęs nuo kelio vertėsi. Vairuotojui, atsisakiusiam medikų pagalbos, buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,20 prom.

Savaitgalį vykdytų reidų metu nedrausmingų vairuotojų taip pat netrūko. Šeštadienį pareigūnai vairuotojų atsakingumą nusprendė patikrinti Kauno rajone. Iki vidurdienio vykdyto reido metu buvo užfiksuota 14 KET pažeidimų: tiek vairuotojai, tiek keleiviai nesegėjo saugos diržų, nepateikė transporto priemonės privalomų dokumentų, vairuodami kalbėjosi mobiliuoju telefonu, o pradedantysis vairuotojas nebuvo paženklinęs automobilio ženklu „Klevo lapas“. Labiausiai tą rytą buvo nedrausmingi dviračių vairuotojai. Išaiškinti net keturi vartoję alkoholį – 0,66 prom., 1,15 prom., 1,35 prom. ir 2,43 prom.

Ta pačią dieną pareigūnai, nuvykę į Kėdainių rajoną, vėlyvą vakarą užfiksavo 9 KET pažeidimus. Išaiškino vieną neblaivų automobilio vairuotoją, kuriam buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis –1,94 prom. Dar trys vairuotojai taip pat buvo vartoję alkoholio, tačiau jo kiekio neviršijo – 0,14 prom., 0,09 prom. ir 0,10 prom. Vėl nustatyta ir neblaivių dviratininkų. Jų buvo net trys – 1,14 prom., 1,80 prom. ir 2,66 prom. Taip pat nustatyti du vairuotojai, nesegėję saugos diržų, ir trys asmenys, neturintys teisės vairuoti, tačiau valdę transporto priemones.

Sekmadienio rytą Kėdainių rajone pareigūnai, sustabdę daugiau nei 200 transporto priemonių, užfiksavo 17 KET pažeidimų. Penki keleiviai ir du vairuotojai užfiksuoti nesegėję saugos diržų. Nustatytas vienas vairuotojas, vartojęs alkoholio, tačiau neviršijęs leistinos normos – 0,39 prom. Dar trys asmenys vairavo dviračius iįgėrę. Jiems nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,43 prom., 0,71 prom. ir 1,43 prom.

„Nemažai skaudžių eismo įvykių, kuomet paaiškėja, kad vairuotojas buvo neblaivus, įvyksta rajoniniuose keliuose. Taip pat kaimų vietovėse išaiškinama nemažai neblaivių dviratininkų. Organizuodami darbą, atsižvelgiame į tai bei reidus vykdome ir atokesniuose rajonų keliuose. Visų transporto priemonių vairuotojai turėtų susimąstyti, kad būdami prie vairo neblaivūs rizikuoja ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių gyvybe“, - teigia Kauno apskr. VPK KPV Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra, primindamas, kad pareigūnai ir toliau aktyviai vykdys įvairias prevencines priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių