Šašlykų sugalvojo išsikepti daugiabučio balkone

  • Teksto dydis:

Žmonės, pastebėję dūmus, sklindančius iš Partizanų g. 44 namo, sunerimo ir iškvietė ugniagesius. 

Paaiškėjo, kad gaisro nėra, o dūmai kyla iš šašlykinės. Moteris ją kūreno balkone, esančiame devintame aukšte. 

Šis incidentas užfiksuotas antradienį apie 18:00 val.

Kaip pranešė ugniagesiai, buto gyventoja šašlykinę užgesino pati.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, neatsargus elgesys su ugnimi vien šiemet lėmė, kad šalyje įsipliekstų daugiau kaip 900 gaisrų. Neatsargiai kūrenant laužus, kepsnines, šašlykines galima sulaukti nelaimių, tokių kaip apgadinti gyvenamieji ir kitokie pastatai, sužaloti žmonės. 

Taisyklėse nurodoma, kad griežtai draudžiama kurti šašlykines, naudoti atvirą ugnį gyvenamųjų namų balkonuose, terasose.

Kietojo kuro kepsnines ar kitokias krosneles draudžiama statyti arčiau kaip 6 m nuo pastatų. Būtina, kad po jomis būtų nedegus pagrindas. Renkant vietą šašlykinei būtina atsižvelgti, kad kuo toliau būtų tvoros, medžiai, krūmai, lengvai užsiliepsnojančios medžiagos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komentatrius

komentatrius portretas
Sena informacija. Nuo pernai, t.y. 2019 m. balkonuose kepk nors ir šašlykus, tik aišku ne su šašlykine. Galima naudoti normalų dujinį grilį ir bus puikus šašlykas. Tik reikia kept mokėti. Nereikės nė šašlykinės kartą pabandžius.

Vyts

Vyts portretas
O tai bute galima ugnelę kūrenti, o jau balkone tai ne. Nesiriša kaiptai...

Pasidomėkite!

Pasidomėkite! portretas
Skandinavijoje ir vakarų šalyse leidžia grilinti ar kepti balkonuose ir terasose. Tam yra saugus griliai. Juokingai čia pas mus įstatymai, dar sovietmečio laikus mena ...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių