Savo šeimos išžudymu kaltinamas Kauno rajono gyventojas lieka už grotų

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas trims mėnesiams pratęsė suėmimą vyrui, kuris įtariamas Gaižėnų kaime Kauno rajone nužudęs keturis savo šeimos narius, o dar vienam artimajam sunkiai sutrikdęs sveikatą.

Kaip pranešė teismas, skiriant suėmimą atsižvelgiama į tai, kad įtariamasis gali trukdyti procesui, bandydamas paveikti dar neapklaustą nukentėjusįjį.

„Nors įtariamojo gynėjas teismo posėdžio metu prašė Egidijui Anupraičiui skirti švelnesnę kardomąją priemonę – intensyvią priežiūrą, tačiau įtariamasis neturi jokios kitos gyvenamosios vietos kaip tik nusikaltimo padarymo vietą, kuri yra kartu ir įvykio vieta, apžiūrėta ir užantspauduota policijos pareigūnų“, – sakė prokurorės prašymą nagrinėjęs teisėjas Audrius Meilutis.

Be to, teismas atsižvelgė į tai, kad jis ketino išvykti iš Lietuvos, turi socialinių ryšių užsienyje, yra ten mokęsis.

„Įtariamajam gresia itin griežta laisvės atėmimo bausmė, todėl jis, būdamas laisvėje, gali bandyti bėgti (slėptis) nuo pareigūnų“, – sakė teisėjas.

Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

26-erių E. Anupraitis įtariamas Kauno rajone nužudęs savo mamą, tėtį, senelę ir tėvo brolį. Jų kūnai su šautinėmis žaizdomis rasti name.

Įtariamojo senelis rastas sužeistas su šautine žaizda kojoje. Jis byloje pripažintas nukentėjusiuoju.

Teisėsaugos duomenimis, į aukas paleista ne mažiau kaip 21 šūvis.

Įtariamasis sulaikytas Marijampolės autobusų stotyje. Manoma, kad jis galėjo mėginti išvykti į užsienį. Su savimi įtariamasis turėjo savigynai išduotą šaunamąjį ginklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių