Savo vaikus į šulinį įmetęs vyras bus gydomas psichiatrų

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas trečiadienį priėmė nutartį, kuria Kėdainių rajono gyventojas, į šulinį įmetęs savo du mažamečius vaikus, pripažintas nepakaltinamu, jam paskirtas priverstinis gydymas.

Sausio 2-ąją, naktį iš penktadienio į šeštadienį, Kėdainių rajone esančiame Saviečių kaime 37 metų Aurelijus Beras smurtaudamas privertė iš namų pabėgti savo sugyventinę (sudavė ne mažiau kaip penkis smūgius šakute), o du iš keturių savo vaikų  – dvimetį berniuką ir keturių mėnesių mergaitę – įmetė į kieme esantį 5 m gylio šulinį. Vaikai per kelias minutes žuvo paskendę ir sušalę.

Pasak psichikos ekspertizę vyrui atlikusių psichiatrų, jis nei nusikaltimo įvykdymo metu, nei dabar nesuvokia savo veiksmų prasmės. Jam diagnozuotus psichinius sutrikimus specialistai sieja su ilgalaikiu ir nuolatiniu alkoholio vartojimu.

Vyras bus gydomas griežto stebėjimo sąlygomis specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje.

Nutartis per 20 dienų gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Dėl vyrui paskirto priverstinio gydymo pratęsimo medikai kas pusmetį turės kreiptis į teismą, kuris vertins, ar asmens būklė nepagerėjo. Jeigu vyras pasveiktų, būtų sprendžiama, ar bylą baigti, ar ją grąžinti prokurorui. Kadangi teismas pripažino, jog vyras buvo nepakaltinamas ir nusikaltimo padarymo metu, galimybės atnaujinti bylą ir jį nuteisti už padarytus nusikaltimus prokuroras nemato.

„Esant tokiems duomenims, kokie yra byloje, kad nusikaltimo metu jis negalėjo suprasti savo veiksmų prasmės ir jų valdyti, tokios galimybės nėra“, – žurnalistams po posėdžio sakė prokuroras Andrius Kiuršinas.

Vis dėlto jis pabrėžė, kad, medikų vertinimu, vyro būklė yra labai sunki ir nėra pagrindo manyti, kad jis galėtų artimiausiu metu pasveikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar

Ar portretas
nebėra to Bėro kuino nors kiek padoresnės fizionomijos nuotraukos. Nesinori net kitų temų skaityt, vien per šitą aviną?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių