Senyvos moters nužudymu įtariamas jaunuolis – suimtas

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas vienam mėnesiui leido suimti 21 m. Kauno rajono gyventoją J. P., kuris, įtariama, nužudė senyvo amžiaus moterį.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusį savagalį J. P., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, sukonfliktavęs su nukentėjusiąja R. N., tyčia jai ranka sudavė daugybę smūgių į galvą bei kairę ranką, o po to peiliu perrėžė kaklą. Garbaus amžiaus moteris mirė įvykio vietoje.

Teismas, skirdamas kardomają priemonę, atsižvelgė į nusikaltimo padarymo laipsnį, už kurį įstatymas numato griežtą laisvės atėmimo bausmę. Taip pat atsižvelgė į tai, kad įtariamasis oficialiai nedirba, neturi legalaus ir pastovaus pragyvenimo šaltinio, neturi šeimos ar išlaikomų asmenų, todėl, būdamas laisvėje, jis gali pabėgti ar slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų.

Be to, teismas pažymi, kad nukentėjusysis šiuo metu nėra apklaustas, o jis gyvena netoli įtariamojo, todėl jis, būdamas laisvėje, gali daryti nukentėjusiajam poveikį.

Teismui pateiktame pareiškime prokurorė nurodo, kad įtariamasis darys naujus nusikaltimus, tačiau napateikė to patvirtinančių duomenų. Teismas pažymi, kad įtariamasis praeityje nebuvo teistas, todėl šis prokurorės nurodytas pagrindas yra formalus ir nepagrįstas.

Taip pat ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti prokurorė, prašydama trim mėnesiams suimti įtariamąjį, nenurodė planuojamų atlikti konkrečių, ilgai truksiančių ikiteisminio tyrimo veiksmų, todėl teismas trumpina suėmimo terminą ir leidžia įtariamąjį suimti vienam mėnesiui.

Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių