Šių metų rekordas: kaunietis vežė 676 kilogramus hašišo už beveik 7 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Lietuvos muitinės pareigūnai sulaikė iš Ispanijos atvykusį vilkiką, kuriuo buvo gabenama 676 kilogramai hašišo. Tai didžiausia šiemet Lietuvoje sulaikyta narkotikų kontrabandos siunta, skelbia Muitinės kriminalinė tarnyba.

Kontrabanda gabentų narkotikų vertė – apie 6,7 mln. eurų.

Vilkikas buvo sulaikytas naktį iš ketvirtadienio į penktadienį pasienyje su Lenkija.

676 kilogramai hašišo buvo slepiami iš Ispanijos važiavusio vilkiko puspriekabės priekinėje sienoje, mašinos vairuotojas – Kauno miesto gyventojas suimtas dviem mėnesiams.

Kauno teritorinės muitinės pareigūnai apie 3 val. nakties kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai patikrinimui sustabdė krovininį vilkiką DAF. Mašinos vairuotojas, Kauno gyventojas A.N., pareigūnams sakėsi į Lietuvą iš Ispanijos gabenantis naudotas medžio apdirbimo stakles. Tačiau muitininkai nusprendė vilkiką papildomai patikrinti rentgeno kontrolės sistema Kybartų kelio poste.

Ten ir paaiškėjo, kad medžio staklių detalėmis užverstoje puspriekabėje įrengta klasikinė slėptuvė: puspriekabės priekis nuo vidinės dalies buvo atskirtas imitacine sienele, o į tarpą sukrauti narkotikai.

A.N. buvo sulaikytas, vėliau Vilniaus apylinkės teismo sprendimu jis buvo suimtas dviem mėnesiams. Vyrui gresia laisvės atėmimo bausmė iki 15 metų.

Muitinės kriminalinėje tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotikų kontrabandos, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Prieš du mėnesius Lietuvos ir Lenkijos pasienyje muitininkai sulaikė 154 kilogramus hašišo. Narkotikai aptikti kovo 28 dieną iš Ispanijos į Lietuvą grįžtančios poros visureigyje BMW.

Iš viso per pastaruosius penkerius metus muitinės pareigūnai sulaikė 3,2 tonas narkotikų (daugiausia hašišo). Vien šiemet muitininkams jau įkliuvo 830 kilogramų kvaišalų, juodojoje rinkoje kainuojančių apie 8 mln. eurų.

Lietuvoje dažniausiai sulaikomas afrikietiškos kilmės, Maroke pagamintas hašišas. Jis nelegaliai atplukdomas į Ispaniją per Gibraltaro sąsiaurį. Iš čia kvaišalai gabenami į kitas Vakarų Europos valstybes, o Lietuva yra tapusi tranzitiniu punktu vežant šiuos narkotikus į Rusiją.

 

 


Šiame straipsnyje: Hašišasnarkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Regina

Regina portretas
Vargselis iš ko jis dabar gyvena

Ygoris

Ygoris portretas
Eta Maji Kent, maladiec.

LT

LT portretas
Yra zinoma nusikalteliam ...uz Lietuvos rybu,kad I Lietuva,arba per Lietuva ..vezti dideles apimties kontrabanda yra imanoma ,,,,ir nepagaus ...nes tarp kontruojanciu jegu ...zyno dalybos zenkla, ir be pertraukos ir didejanciais mastais kontrabanda klesti ..is Baltarusijos,is Rusijos..cigaretes ,o dabar ir narkotikai
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių