Šiukšlių konteineryje rastos kalytės šeimininkė įtariamąjį įvardijo nedvejodama

  • Teksto dydis:

Gyvūnų prieglauda, kurioje atsidūrė kelerių metų kalytė, sausio 1-osios ryte aptikta šiukšlių konteineryje, neatidavė jos tik po paros atsiradusiai šeimininkei ir kreipėsi į policiją, kad ši pradėtų ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnu. Pareigūnams nurodytas ir įtariamasis.

Pagrindinis įtariamasis – brolis

Kaip portalui kauno.diena.lt pasakojo VšĮ „Lauros prieglaudėlė“ savininkė Laura Ališauskienė, kuri pirmoji atskubėjo kalytei į pagalbą, kai jos nuotraukos bei vaizdo įrašas buvo patalpinti „Facebook“ tinkle, pirmiausiai atsišaukė šuns šeimininkės draugai. Jie pranešė, kad ši 17-metė yra išvykusi su kompaniją į Palangą sutikti Naujųjų Metų.

Nepilnametė atsirado tik kitą dieną ir norėjo kalytę pasiimti. Tačiau prieglaudos darbuotojai šios jai neatidavė. Ne vien dėl to, kad ji – nepilnametė, bet ir išgirdę, ką ji įtaria dėl žiauraus elgesio su savo kalyte. 17-metė net nedvejodama pareiškė, kad taip galėjo pasielgti tik jos metais vyresnis brolis arba šio draugai. Ji teigė palikusi kalytę porai dienų brolio bei mamos priežiūrai.

Kada gyvūnėlis atsidūrė šiukšlių konteineryje, esančiame V.Krėvės prospekto 14-ojo namo kieme, neaišku. Jos buvę šeimininkai – vieno iš aplinkinių daugiabučių gyventojai. 17-metė teigė išvykusi su draugais į Palangą gruodžio 31-osios vakare.

Per plauką nuo tragedijos

Drebanti kalytė buvo aptikta šiukšlių konteineryje sausio 1-ąją apie 10 val. Šiukšliavežė, į kurią ji galėjo patekti kartu su šiukšlėmis, anot vietinių gyventojų, turėjo pasirodyti jau sausio 2-osios rytą. Nors, panašu, kad kalyte atsikratęs asmuo gal ir neplanavo pačio kraupiausio scenarijaus – teigiama, kad į tą patį konteinerį buvo išmestas ir didelis maišas šunų ėdalo. Neatmetama, kad taip pasielgęs monstras galėjo būti neblaivus, o kalytė galėjo užsitraukti jo rūstybę išgąsdinta fejerverkų.

Anot „Lauros prieglaudėlės“ savininkės, pas juos tebeesanti kalytė baikšti iki šiol, kas kelia įtarimų, kad ji galėjo būti skriaudžiama. Nors jokio smurto pėdsakų ant jos kūno nėra. Nepanašu ir, kad ji buvo nemaitinama ar kitaip neprižiūrima.

Policija dar neapsisprendė

Kauno policija, į kurią „Lauros prieglaudėlės“ savininkė kreipėsi sausio 2-ąją, trečiadienį dar aiškinosi įvykio aplinkybes ir sprendė, kaip teisiškai įvertinti elgesį su gyvūnu – pradėti ikiteisminį tyrimą ar tik administracinę bylą.

Tai priklausys ne tik nuo pagrindinio įtariamojo – kalytės savininkės brolio M. M. bei judviejų mamos apklausos rezultatų. Pareigūnai tikisi išsiaiškinti ir tai, ar nebuvo žiauriai elgiamasi su šiuo gyvūnu ir anksčiau.

Kalytę priglaudusios prieglaudos darbuotojai, prieš kreipdamiesi į policiją, bandė paskambinti pagrindiniam įtariamajam patys. Tačiau, M. M., jeigu atsiliepdavo, su jais nekalbėjo, arba atmetinėjo skambučius.

Anot kaimynų, atpažinusių kalytę, komentarų „Facebook“ tinkle, nelabai gražiai su ja elgėsi ir pati šeimininkė, nevengusi smurtauti prieš augintinę, kai išvesdavo šią pasivaikščioti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
visai pratrydo dėl to šunio negi svarbesniu klausimu nėra

Rasa

Rasa portretas
Tik neatiduoti kalytės tai idiotų šeimai. Buvo rašyta ,kad kalytė buvo skriaudžiama.

Rooza

Rooza portretas
Žodžiais neina aprašyti .Ar jie, yra dar žmonės ar lietuvos pabaisos ir aplamai vyksta totalinis žmonių nužmogėjimas
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių