Šiurpi mirtis: Kleboniškio miške sudegė benamis

  • Teksto dydis:

Antradienio vakarą Kaune liepsnose žuvo benamis. "Laužo tikrai nekūrenome, tik rūkėme", – pasakojo Kauno klinikų reanimacijos palatoje, leidus medikams, apklausta nelaimėlio draugė. Anot gydytojų, maža tikimybė, kad išgyvens ir ji.  

Pranešimą, kad dega Kleboniškio miškas, Kauno ugniagesiai vakar gavo apie 21 val. Teigiama, kad Bendrasis pagalbos centras sulaukė ne vieno tokio skambučio. Įvykio vieta buvo vos už 100 metrų nuo kelio Vilnius-Klaipėda – ties pėsčiųjų tiltu, vedančiu prie vandens šaltinio.

Atskubėjus nurodytu adresu, miškas degė atvira liepsna. Nepaisant to, kad pirmoji iš dviejų gaisravietėn pasiųstų autocisternų įvykio vietoje buvo jau po dešimties minučių. 

Šalia liepsnojančio jaunuolyno, kuriame, kaip paaiškėjo, degė benamių įsirengtas laikinasis būstas, blaškėsi apdegusi moteris. Netrukus gaisravietėje aptiktas ir vietomis jau apanglėjęs vyriškio lavonas.

Išsigelbėti spėjusi benamė buvo apdegusi veidą, krūtinę, kojas bei rankas. Ugniagesiams gelbėtojams suteikus 52-ejų N.B. pirmąją pagalbą, netrukus ją perėmė greitosios medikai. Nugabenus nelaimėlę į Klinikas, jai konstatuotas 2-ojo laipsnio 40 proc. kūno nudegimas. Medikams neturint didelių vilčių, kad moteris išgyvens, ją tą patį vakarą leista apklausti. Nelaimėlė spėjo pasakyti, kad jokių svetimų žmonių nebuvo – tik jiedu su metais jaunesniu A.V. Esą jie nekūreno jokio laužo, tik rūkė.

Neatmetama, kad įvykio metu pora buvo apsvaigusi nuo alkoholio. Šalia jų buveinės, įsirengtos krūmuose iš antrinių žaliavų bei įvairių skudurų, iš kurios po gaisro nieko neliko, mėtėsi tušti pigaus vyno buteliai. 

Ugniagesių gelbėtojų, lokalizavusio gaisrą per keturias minutes, o galutinai likvidavus per septynias, operatyvumo dėka, apdegė tik 30 m² plote aplink sudegusią pašiūrę buvę medžiai ir miško paklotė. Neatmetama, kad jeigu gaisras būtų kilęs vėliau ir apie jį nebūtų buvę pranešta laiku, nuostoliai miškui galėjo būti kur kas didesni.

Antradienio tragedija Kleboniškio miške – jau šešta šiais metais žmogaus žūtis Kauno gaisruose. Pernai iki gegužės 3-iosios ugnis Kaune buvo pasiglemžusi septynių žmonių gyvybes. O per visus metus, kurie pernai pagal žuvusiųjų Kaune gaisruose skaičių buvo rekordiniai, ugnies grobiu tapo dvylika žmonių.

Panaši nelaimė, susijusi su gaisru laikinajame benamių būste, pernai buvo kilusi ir prie Neries ties Jonavos gatve. Tada taip pat vienas žmogus žuvo, o kitas išsigelbėjo. O vėliau pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl šios žūties buvo perkvalifikuotas į nužudymą, nes žuvusiojo kūne aptikta smurto žymių. Ir dėl antradienio vakaro nelaimės Kleboniškio miške pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Šiame straipsnyje: kleboniškissudegėbenamis

NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
o cia daug norml zmn liko abejoju kad lietuvoj dar norml iki galo liko visi savo subine ziuri,

lolita

lolita portretas
baisu maniau kad riestausis-mano globejas,tai butu visas tuntas nasliu suvaziave ir tuntai vaiku,buciau nuo zmonu gal kokia ismoka gavusi,kad globojau riestausi dainavoj,gaila kad ne jis ir likau be ismokos

Simas

Simas portretas
Net Londone pilna gatvėse miegančiu žmonių . Kapitalizmas tikriausiai dar blogiau uz komunizmą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių