Skaiva už blynelių reklamą pinigų negaus

Kauno apylinkės teismas atmetė Skaivos Jasevičiūtės ieškinį. Žinoma laidų vedėja neteisėtu jos atvaizdo naudojimu valgiaraštyje kaltino bendrovę „Amber Food“, buvusią „Vičiūnų restoranų grupę“, ir reikalavo atlyginti žalą. 

Už neteisėtą atvaizdo naudojimą S. Jasevičiūtės atstovai prašė teismo priteisti 40 tūkst. litų turtinei žalai atlyginti. Tačiau teismas nusprendė, kad ieškovė byloje neįrodė realios pajamų gavimo tikimybės. 

S. Jasevičiūtės gynėjas teismui buvo pateikęs tokią žalos atlyginimo aritmetiką: jei per 3 val. trukusį renginį buvo galima uždirbti 700 litų, o S. Jasevičiūtės nuotrauka šalia reklamuojamų blynelių išbuvo 25 mėnesius, vadinasi, uždirbta apie 1,5 mln. litų. Atspirties tašku imant minimalų uždarbį per 25 mėnesius, buvo galima uždirbti 25 tūkst. litų, o jei vidutinį mėnesinį atlyginimą – 42, 5 tūkst. litų. Ši aritmetika teismo neįtikino. 

S. Jasevičiūtės bylinėjimosi istorija prasidėjo daugiau nei prieš dvejus metus. 2011 m. kovo 10 d. Vilniaus prekybos ir pramogų centre „Panorama“ ji dalyvavo „Vičiūnų restoranų grupei“ priklausančio restorano „La Crepe“ atidaryme. Per renginį S.Jasevičiūtė iškepė prancūzišką blynelį. Vėliau jos nuotrauka atsidūrė „La Crepe“ meniu prie „Skaivos lietiniu“ pavadinto patiekalo. 

Žinomai moteriai tai nepatiko, todėl pirmiausia ji kreipėsi į renginį organizavusią kompaniją „Elitaz“. Pastaruoju metu ši kompanija vadinasi „Kūrybos sodu“. Renginio organizatoriai savo ruožtu kreipėsi į „La Crepe“ valdžiusią, Kauno tarybos nario Visvaldo Matijošaičio vadovaujamą „Vičiūnų restoranų grupę“. 

S. Jasevičiūtės teigimu, jos atvaizdą pasisavinusi bendrovė nesiėmė jokių veiksmų. Moters atvaizdas iš meniu dingo tik po to, kai pramogų pasaulio atstovė kreipėsi į teismą. 

Dabartinė „Amber Food“ teisme atsikirto, kad už renginį organizatoriams buvo sumokėta – esą jie nė nenumanė, kad žvaigždė už blynelio iškepimą ir tolesnį jos recepto su atvaizdu naudojimą gali būti nepatenkinta. Pabrėžta ir tai, kad organizatorių sąmatoje buvo numatytos išlaidos blynelius kepti kviestoms žvaigždėms – 700 litų. S. Jasevičiūtė tvirtino, kad renginyje dalyvavo be jokio atlygio.  


Šiame straipsnyje: teismasskaivablyneliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
GAL TEN BUVO NE ''ELITAZ'' , O ''U N I T A Z '' BENDROVĖ .

Baisu

Baisu portretas
Na snukelis tos buvusio mento duktės ir dar smirdantys jos taksai.

Francesco Sinibaldi

Francesco Sinibaldi portretas
Glimmers of spring. The sound of the springtime near a path full of desires, the matin serenity, a delicate sadness where the sunshine outshines with an inner recall. Francesco Sinibaldi
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių