Skandalingasis ligonis įstrigo už grotų ilgam?

Kauno apygardos teismas, kuriame užtarimo ieškojo didžiausioms metų šventėms už grotų pasiųstas Mindaugas Mažeika, pravarde Asilas, šiandien atmetė jo advokato skundą dėl tokio Kauno apylinkės teismo sprendimo. O prokuroras ketina prašyti, kad šio skandalingojo ligonio suėmimas būtų pratęstas ir po švenčių.

Nepadėjo ir nauji argumentai

„Mano ginamajam diagnozuota onkologinė liga šį kartą nebus svarbiausiu argumentu“, – prieš apskųsdamas naują M.Mažeikos suėmimą portalui kauno.diena.lt praėjusią savaitę teigė jo advokatas Ričardas Girdziušas.

Portalo žiniomis, iš tikrųjų šį kartą savo skunde M.Mažeikos advokatas labiau akcentavo esą procesinius pažeidimus Kauno apylinkės teismui priimant sprendimą vėl pasiųsti jo ginamąjį už grotų. Nors jam diagnozuota liga, jau ne kartą tapusi tokiose situacijose gelbėjimosi šiaudu, taip pat buvo priminta.

Pats M.Mažeika nagrinėjant skundą dėl jo suėmimo nedalyvavo.

Skundą nagrinėjusi Kauno apygardos teismo teisėjų Arūno Paštuolio, Danutės Giačaitės ir Daivos Jankauskienės kolegija jį atmetė, konstatuodama, kad švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis užtikrinti netrukdomą naują M.Mažeikos atžvilgiu pradėtą ikiteisminį tyrimą bei užkirsti kelią naujoms jo nusikalstamoms veikoms galimybės nėra.

Sulaikytas aukai prašant pagalbos

Kaip jau rašyta, Kauno teisėsaugininkų galvos skausmu tapęs M.Mažeika vėl atsidūrė už grotų prieš porą savaičių – po jo sulaikymo, policijai bei ugniagesiams gelbėtojams lapkričio 29-osios vidurdienį šturmavus vieną Žemaičių gatvės butą, kuriame jis rastas su moterimi, ieškota šios artimųjų prašymu.

Pastarieji tada sunerimo gavę iš jos mobiliuoju telefonu išsiųstas nuotraukas su akivaizdaus smurto pėdsakais veide.

M.Mažeika buvo pažįstamas su šia iš Jonavos rajono kilusia 29-erių metų moterimi, anksčiau dirbusia pardavėja didžiuose Kauno prekybos centruose, ne vienerius metus. Tačiau ankstesnėse savo sugyventinio bylose ji nefigūravo – nei kaip liudytoja, nei kaip kurio nors automobilio, kuriuos vairuojant M.Mažeika per pusantrų metų buvo sulaikytas aštuonis kartus, nors tokia teisė iš jo buvo atimta, savininkė.

Nukentėjusioji jau apklausta

Sugyventinės sveikatos sutrikdymu kankinant ar itin žiauriai įtariamą M.Mažeiką Kauno apylinkės teismas leido suimti vienam mėnesiui, nors prokuroras prašė leidimo laikyti jį už grotų maksimalų trijų mėnesių terminą.

Po jo sulaikymo nukentėjusioji pateko tiesiai į psichiatrų, kurį laiką dėl psichologinės būklės neleidusių teisėsaugininkams jos apklausti, rankas.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, nukentėjusioji jau apklausta. Tačiau po jos parodymų jokie papildomi įtarimai M.Mažeikai nėra pareikšti.

Dar negautas atsakymas ir, kokios galimai narkotinės medžiagos miltelių pavidalu rastos per M.Mažeikos sulaikymą minėtame jo su sugyventine nuomotame Žemaičių gatvės bute. Dar nėra ir specialistų, kuriems tądien buvo nuvežtas sulaikytasis, atsakymo, ar jis vartojo narkotines medžiagas ir kokias. M.Mažeikai pareikštas įtarimas, kad jis minėtame bute, žiauriai besielgdamas su sugyventine, ją sužalojo, būdamas neblaivus.

Gresia finansinis nukraujavimas

Sulaikius tada M.Mažeiką, paaiškėjo ir, kad jis minėtame Žemaičių gatvės bute negalėjo būti, nes pareigūnams, prižiūrintiems kaip jis laikosi Apeliacinio teismo skirtų sąlygų paleidžiant jį trečią kartą iš suėmimo su agurkiniais sieto Igorio Laškevičiaus nužudymo byloje, buvo nurodęs savo gyvenamąja vieta tėvų adresą Sargėnuose.

Už pažeistas kardomosios priemonės sąlygas kaltinimą minėtoje byloje palaikantis prokuroras pateikė ją nagrinėjančiam Kauno apygardos teismui prašymą panaikinti M.Mažeikos mamos sumokėtą 20 tūkst. eurų užstatą, už kurį Apeliacinis teismas paleido jį į laisvę, konfiskuojant šią penkiaženklę sumą valstybės naudai.

Prokuroro prašymas dar neišnagrinėtas.

Perspektyva niūri

Kaip jau rašyta, praėjusią savaitę M.Mažeika sulaukė dar vieno teismo kirčio.

Už pakartotiną – jau trečią per pusantrų metų vairavimą apsvaigus, kuris buvo konstatuotas, sulaikius jį liepos 3-iosios vakarą pačiame Kauno centre – už „Mercedes-Benz“, registruoto moters vardu, vairo, Kauno apylinkės teismas jam skyrė maksimalią 2 tūkst. eurų baudą už tokį pažeidimą ir konfiskavo minėtą automobilį.

Šio nutarimo M.Mažeika dar nėra apskundęs.

Jo apskundimo terminas baigiasi beveik tuo pačiu metu, kaip ir M.Mažeikos suėmimas mėnesiui sugyventinės sveikatos sutrikdymo byloje. Šį ikiteisminį tyrimą kuruojantis prokuroras portalui kauno.diena.lt teigė, kad prašys Kauno apylinkės teismo pratęsti M.Mažeikos suėmimą. O kitų metų pradžioje galimas ir jau dešimtas 43-ejų metų M.Mažeikos biografijoje Kauno apygardos teismo nuosprendis I.Laškevičiaus nužudymo byloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ZURNALISTAI JEGA SUTVARKE.

ZURNALISTAI JEGA SUTVARKE. portretas
Pagarba jum.

koks mafijozinis .nakvines namu mafikis

koks mafijozinis .nakvines namu mafikis portretas
litro bolo meistriukas.ir tek.

Paf

Paf portretas
Mafijozinis asilas tik be uodegos
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių