Skandalingojo ligonio kontrataka buvo sėkminga: tik ar neteks gailėtis?

Kauno apygardos teismas, narpliojantis su agurkiniais siejamo Igorio Laškevičiaus nužudymo aplinkybes, šiandien bandė surengti specialų posėdį dėl prokuroro prašymo panaikinti 20 tūkst. eurų užstatą, už kurį šiuo nusikaltimu kaltinamas Mindaugas Mažeika, pravarde Asilas, buvo paleistas į laisvę.

Įkliuvo pažeidimo vietoje

Kaip jau rašyta, tai, kad M.Mažeika pažeidė jam skirtą kardomąją priemonę, paaiškėjo per didelį atgarsį sukėlusius lapkričio 29-osios įvykius Žemaičių gatvėje, po kurių jis vėl atsidūrė už grotų.

Tada policijos bei ugniagesių gelbėtojų šturmuotame viename šios gatvės bute M.Mažeika negalėjo būti, nes pareigūnams, prižiūrintiems kaip jis laikosi Apeliacinio teismo skirtų sąlygų paleidžiant jį trečią kartą iš suėmimo I.Laškevičiaus nužudymo byloje, buvo nurodęs savo gyvenamąja vieta tėvų adresą Sargėnuose.

Už pažeistas kardomosios priemonės sąlygas kaltinimą šioje byloje palaikantis prokuroras Marius Venskūnas ir prašo panaikinti minėtą M.Mažeikos mamos sumokėtą užstatą, konfiskuojant šią penkiaženklę sumą valstybės naudai.

Iškalbingas duetas

Į prokuroro prašymo nagrinėjimą iš Tardymo izoliatoriaus atvežtas M.Mažeika teismo narve aklinai dangstėsi nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų.

Tačiau, teisėjo Gyčio Večersko liepimu, fotografams palikus teismo posėdžių salę, atkuto. O išgirdęs, kad jam valstybės skirta advokatė Vitalija Smolenskienė prašo teismo posėdį atidėti, nes ji nieko nežino apie šią bylą – yra paskirta atstovauti M.Mažeiką tik išvakarėse, dėl ko tai – tik formalus jo atstovavimas, pažeidžiantis teisę į gynybą, kas yra procesinis pažeidimas, o tai, dėl ko surengtas šis posėdis, nėra neatidėliotinos svarbos reikalas, juolab, kad nuolatinis M.Mažeikos advokatas Ričardas Girdziušas tik trumpam pasiėmė atostogas, puolė advokatei į pagalbą.

„Aš turiu savo advokatą, kuriam artimieji moka pinigus, ir noriu apsiginti!“ – pareiškė M.Mažeika, beje, labai panašiai kontratakavęs ir panašioje situacijoje, kai vasarą buvo svarstomas M.Venskūno prašymas jį suimti už nuolat daromus įvairius pažeidimus.

Vėl lipama ant to paties grėblio

Prokuroras prašė rasti priežasčių nevilkinti proceso.

Tačiau G.Večerskas, konstatavęs, kad teismas nemato jokios skubos nagrinėti jo prašymą – užstatas – sąskaitoje ir niekur nedings, stojo V.Smolenskienės ir M.Mažeikos pusėn.

Prokuroro prašymo nagrinėjimas atidėtas antrajai Naujųjų metų darbo dienai. Tačiau, tuo metu M.Mažeika jau gali būti laisvėje, nes jo suėmimo vienam mėnesiui terminas galimo smurto prieš sugyventinę byloje baigiasi paskutinėmis šių metų dienomis. Ir kas gali paneigti, kad jis ir vėl, kaip jau buvo po G.Večersko sprendimo šią vasarą tenkinti prokuroro prašymą M.Mažeiką suimti, nepasislėps?

Nukentėjusioji sveiksta?

Prieš savaitę nagrinėjant Kauno apygardos teisme skundą dėl M.Mažeikos suėmimo po jau minėtų įvykių Žemaičių gatvėje, per kuriuos buvo išlaisvinta, kaip įtariama, jo smurto auka tapusi sugyventinė, įtariamasis nedalyvavo.

Kaip jau rašyta, šis skundas buvo atmestas, jį nagrinėjusiai teisėjų kolegijai konstatavus, kad švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis užtikrinti netrukdomą M.Mažeikos atžvilgiu pradėtą naują ikiteisminį tyrimą bei užkirsti kelią naujoms jo nusikalstamoms veikoms galimybės nėra.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, 43-ejų M.Mažeikos 29-erių sugyventinė, kurios sveikatos sutrikdymu kankinant ar itin žiauriai jis įtariamas, jau turėtų būti paleista iš gydymo įstaigos, kurioje ją globoję psichiatrai ne iš karto leido apklausti šią savo pacientę dėl jos psichologinės būklės. Po jos apklausos papildomi įtarimai M.Mažeikai nebuvo pareikšti.

Rasti narkotikai jau įvardinti

Tačiau ateityje M.Mažeikai ketinama pareikšti dar vieną įtarimą – dėl neteisėto disponavimo narkotikais, turint tikslą juos platinti. O už tai gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Jau žinomas preliminarus ekspertų atsakymas, kokia narkotinė medžiaga miltelių pavidalu aptikta per jo sulaikymą minėtame Žemaičių gatvės bute. Tai – kokainas, tačiau rastas jo kiekis dar tikslinamas.

Išsiaiškinta, kad šia narkotine medžiaga buvo vaišinami M.Mažeikos sulaikymo išvakarėse judviejų su sugyventine išsinuomotame bute vakaroję asmenys.

Tiesa, specialistų, kuriems po sulaikymo buvo nuvežtas M.Mažeika, atsakymo, ar jis vartojo alkoholį bei narkotines medžiagas ir kokias, dar nėra. Tačiau jam pareikštas įtarimas, kad jis, žiauriai besielgdamas su sugyventine, šią sužalojo, būdamas neblaivus.

Vėl prašys maksimalaus termino

M.Mažeikos suėmimas mėnesiui smurto prieš sugyventinę byloje baigiasi tarpušvenčiu tarp Kalėdų ir Naujųjų metų.

Tačiau šiam ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras ketina prašyti pratęsti M.Mažeikos suėmimą dar trims mėnesiams.

Šio maksimalaus suėmimo termino buvo prašoma ir po M.Mažeikos sulaikymo. Tačiau tada Kauno apylinkės teismas leido laikyti jį suimtą tris kartus trumpiau, nors ir konstatavo, kad iš pateiktų duomenų matyti, jog M.Mažeikos galimai padarytas nusikaltimas nėra atsitiktinis – jis linkęs pažeidinėti įstatymus bei savo elgesiu kelią realų pavojų aplinkiniams. Suimant tada M.Mažeiką tik mėnesiui, buvo atsižvelgta į tai, kad dėl sudėtingos būklės dar buvo neapklausta galima nukentėjusioji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bratkos arbuzai ir cikis preki.

Bratkos arbuzai ir cikis preki. portretas
Pahanas arbuzu

Kamolis jega.asilas ira tikras asilas

Kamolis jega.asilas ira tikras asilas portretas
Asilui toli iki kamolio.

cia asilas is nakvines namu

cia asilas is nakvines namu portretas
is kur pas i eur .kaifui .bl dantu skalautuva varidavo.o dabar pasikeles .
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių