Smurto prieš kūdikį byla: nakties „ereliai“ dieną virsta baikščiais triušiais

Kauno apygardos teismas pagaliau atvertė plačiai nuskambėjusią sunkaus keturių mėnesių kūdikio sveikatos sutrikdymo bylą, vos per plauką netapusią Matuko tragedijos antrininke. Šiuo žiauriu išpuoliu kaltinamas mažylio tėvas – 23-ejų metų recidyvistas Haroldas N. Tačiau pastarasis, nukentėjusįjį atstovaujančios šio motinos prašymu, bus teisiamas už uždarų durų.

Sukrečiantis žiaurumas

Kaip jau rašyta, tai – jau tryliktoji šio kauniečio, kurio pavardės taip pat negalima skelbti dėl jo vaiko teisių apsaugos, akistata su Temide. Šį kartą jis kaltinamas per kelias pernykštės rugsėjo 23-iosios nakties valandas įvykdęs keturis nusikaltimus.

Labiausiai šokiruojantį iš jų Haroldas N. įvykdė liūdnos reputacijos Lampėdžių gatvės bendrabutyje, kaip įtariama, nesugebėdamas nuraminti verkiančio savo sūnaus. Jis kaltinamas spardęs šį vos keturių mėnesių kūdikį ir daužęs šį kumščiais bei nenustatytu daiktu į įvairias kūno vietas, t. y. tyčia smurtavęs prieš bejėgiškos būklės mažylį ir sunkiai sutrikdęs šio sveikatą bei sukėlęs pavojų jo gyvybei.

Nustatyta, kad tąnakt Haroldo N. aukai buvo padaryti mažiausiai penki trauminiai poveikiai į galvą bei tiek pat į kitas kūno vietas. Į Klinikų vaikų reanimaciją mažylis buvo atvežtas sulaužyta kaukole. Tačiau, išgyveno, nors šiandien sunku pasakyti, kaip patirtų traumų padariniai atsilieps ateityje.

Tąnakt Haroldui N. buvo nustatytas 0,93 prom. girtumas.

Haroldas N./Vilmanto Raupelio nuotr.

Pareikšti nemaži ieškiniai

Prireikė tąnakt medikų pagalbos ir mažylio motinai, kuriai buvo sulaužyta nosis.

Tačiau, tai įvyko per konfliktą bare, į kurį ji su Haroldu N. tada išėjo, palikus savo motinai, gyvenančiai minėtame bendrabutyje, ne tik judviejų sūnų, bet ir du vyresnius savo vaikus. Vienam iš jų buvo vos pusantrų, kitam – treji metai.

Po Haroldo N. išpuolio prieš savo sūnų vyresnius jo sugyventinės vaikus išsivežė vaiko teisių apsaugos specialistai. Pastarieji teigia, kad iki tol apie šią šeimą, bylon sugulusių įvykių metu gyvenusią Rokuose, nieko nežinojo. Nors teista – ir mažamečių motina. Šios 24-erių metų romės, turinčios tris vaikus, biografijoje – taip pat jau keli teistumai.

Šiuo metu visi trys vaikai jai grąžinti. Ir Haroldo N. byloje ji yra nuo pastarojo nukentėjusio judviejų sūnaus atstove. Mažylio motina pareiškė buvusiam sugyventiniui apie 30 tūkst. eurų ieškinį.

Valstybinė ligonių kasa taip pat prašo priteisti iš Haroldo N. daugiau kaip 714 eurų už sunkiai sužaloto jo sūnaus gydymą.

Iškalbinga priešistorė

Haroldui N., kuris laukia nuosprendžio suimtas, pareikštas kaltinimas ir dėl pasipriešinimo tąnakt jį sulaikiusiems pareigūnams. Vienam iš policijos patrulių jis tada trenkė kumščiu į krūtinę.

Po sulaikymo Haroldo N. organizme rasta ir kanapių pėdsakų. Ir tai paaiškina, kodėl, atrodo, nedaug, pagal nustatytas promiles, išgėręs, jis tąnakt buvo virtęs tiesiog žvėrimi.

Prie šios bylos yra prijungti ir įvykiai Vilijampolės bare, kuriame Haroldas N. su sugyventine tada vakarojo. Artėjant vidurnakčiui, jame buvo apiplėštas vienas baro klientas. Haroldas N. kaltinamas su taip pat jau ne kartą teistu savo 24-erių metų draugu Ričardu Noreika smogę apiplėštajam į galvą ir šį pargriovę. O po to dar spardę savo auką, pagal amžių tinkančią jiems į tėvus, gulinčią. Iš nukentėjusiojo buvo pagrobta turto už daugiau kaip 112 eurų – žiedas, mobiliojo ryšio telefonas, rankinė.

R.Noreika/Vilmanto Raupelio nuotr.

Prisipažino tik iš dalies

Per minėtas muštynes bare buvo sulaužyta ir Haroldo N. sugyventinės nosis.

Įsikišus apsaugai, jiedu tada pasimetė. Krauju dėl sulaužytos nosies paplūdusią sugyventinę iškviesta greitoji išvežė į ligoninę. Haroldas N. grįžo į Lampėdžių gatvės bendrabutį.

Neradęs ten sugyventinės, jis išsivežė iš uošvės buto vežimėlį su savo mažyliu. Ir netrukus šio bendrabučio pirmojo aukšto koridoriuje pastarajam buvo sulaužyta kaukolė.

Perduodant bylą teismui, jam pareikštą kaltinimą dėl sunkaus bejėgiškos būklės mažamečio sveikatos sutrikdymo Haroldas N. pripažino. Tačiau – tik iš dalies. Esą galėjo sužaloti savo sūnų netyčia jį išmesdamas ar užkrisdamas ant jo.

Už sunkų bejėgiškos būklės mažamečio sveikatos sutrikdymą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki dvylikos metų.

Nepaisant ankstesnių teistumų gausos už vagystes, plėšimus bei sukčiavimą lig šiol Haroldas N. atsipirkdavo daugių daugiausia lygtiniu laisvės atėmimu.

Sugyventinių suokalbis

Pirmasis šios bylos posėdis neįvyko neatvykus mažylio mamai, laisvėje nuosprendžio laukiančiam R.Noreikai bei šio su Haroldu N. bare apiplėštam vyriškiui.

Šiandien jie visi atvyko. Tačiau savo veido neslėpė tik apiplėštasis.

Mažylio motina, kaip ir į teismo narvą patalpintas buvęs jos sugyventinis, kaip įmanydama dangstė veidą nuo žiniasklaidos. Nors ir buvo demonstratyviai nusisukusi nuo teisiamojo.

Vengė žiniasklaidos fotoobjektyvų ir R.Noreika. Tačiau, nukentėjusį mažylį atstovaujančiai šio motinai paprašius uždaro posėdžio, neviešai bus teisiamas ir R.Noreika. Bylą nagrinėjantis teisėjas Giedrius Endriukaitis minėtam prašymui pritarė po to, kai jį palaikė ir pats kaltinamasis žvėrišku išpuoliu prieš savo bejėgiškos būklės sūnų. Esą žiniasklaida, viešindama šio įvykio detales, gali pakenkti nukentėjusiojo ateičiai labiau, negu jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liana

Liana portretas
Dirbu vienuose vaikų socglobos namuose ,žinau,kiek tokių aukų pakliūva, kurie nukentėje artimoje aplinkoje.Guli toks nukentėjęs nuo"mylinčių"namiškių - bejėgis ,apsiseilėjęs debilas,kurio protas sustojo ties kūdikyste ,kai buvo žvėriškai sudaužytas...o ja jau 10metų...geriau ,kad būt miręs...Arba- girtos gimdytojos sumuštas 14 metis,- vaikštantis,kalbantis,ir .. deja- linkęs į vagystes, girtuoklystes....nes tai matė ir namuose ,o sumuštas buvo prieš 2 metus...

Mhh

Mhh portretas
Tegyvuoja idiotiškai humaniški teismai. Už plėšimą laisvės atėmimo bausmės neduoda, taip gimdydami nebaudžiamumą. Jau kelintas atvejis spaudoje, kai vagia, plėšia ir nesulaukę bausmės nužudo ar pasikėsina nužudyti. Šio kūdikio sveikata ir likimas dar viena našta ant teisėjų sąžinės, kurie leido, kad taip atsitiktų.

onutė

onutė portretas
Už tokį žiaurumą teisti rotušės aikštėje, kartuvėse tokį sadistą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių