Šokiruojantis kaltinimas motinai subliuško

24-erių metų Lazdijų rajono gyventojai pavyko išvengti pirmosios šalyje motinos, pripažintos kalta dėl seksualinio savo sūnaus prievartavimo, vardo. Kauno apygardos teismo teisėjas Gytis Večerskas trečiadienį konstatavo, kad nėra įrodymų, leidžiančių pripažinti ją kalta, padarius šį šokiruojantį nusikaltimą.

24-erių metų Lazdijų rajono gyventojai pavyko išvengti pirmosios šalyje motinos, pripažintos kalta dėl seksualinio savo sūnaus prievartavimo, vardo. Kauno apygardos teismo teisėjas Gytis Večerskas trečiadienį konstatavo, kad nėra įrodymų, leidžiančių pripažinti ją kalta, padarius šį šokiruojantį nusikaltimą.

Konkurentės šešėlis

Šią teismą pasiekusią istoriją pagimdė garsiuosius Garliavos įvykius lydėjusios emocijos ir su jomis susijusių bylų, kuriomis buvo užversti šalies teismai, pliūpsnis. Tačiau, daugumos portalo  kaunodiena.lt kalbintų teisėsaugininkų žiniomis, tai – pirmoji šalyje byla, kurioje seksualiniu savo vaiko išnaudojimu kaltinta jo motina.

Ją inicijavo Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai, stebėję asocialią išteisintosios šeimą. Tačiau skandalingi įtarimai iškilo viešumon tik tada, kai ji išsiskyrė su vyru. Šešiametis sūnus liko gyventi pas psichologiškai dėl vyro išdavystės palūžusią motiną. Ir netrukus ji tapo naujosios vyro sugyventinės įtarimų objektu. Chronologiškai jie sutapo su berniuko perdavimu tėvui, motinai pradėjus girtauti bei palikti mažametį vieną be priežiūros.

Kaltės nepripažino

Atsidūręs naujojoje tėvo šeimoje, remiantis bylą teismui rengusiais teisėsaugininkais, berniukas ėmė pasakoti tokius dalykus, kuriuos beliko teisiškai įvertinti, kaip jo seksualinį prievartavimą.

Tačiau jo motina neigė kaltinimus lietus intymias berniuko vietas, siekdama lytinio pasitenkinimo, vadindama juos absurdiškais. Kaltinamajai antrino ir ją gynusi advokatė, teikdama, kad tai tebuvo motiniškos glamonės, ką ir turėtų konstatuoti apšmeižtą motiną reabilituosiantis teismas.

Tuo tarpu kaltinimą palaikiusi prokurorė siūlė berniuko motinai ketverių metų laisvės atėmimo bausmę. Už seksualinį mažamečio prievartavimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo trejų iki trylikos metų.

„Kaltinimas rėmėsi visuma bylos duomenų. Akivaizdžių liudytojų tokiose bylose nebūna“, – teigė portalui kaunodiena.lt realios laisvės atėmimo bausmės prašiusi prokurorė.

Dar ne pabaiga

Šioje byloje nukentėjusiuoju buvo pripažintas ir berniuko tėvas. Tačiau jis nepareiškė savo buvusiai žmonai jokio ieškinio. O apklausiamas teisme galiausiai pareiškė, kad netiki, jog ji galėjo tenkinti savo lytinę aistrą su judviejų sūnumi.

Kategoriškai neigdama jai metamus įtarimus, teisiamoji neslėpė ir to, kad teismui ją išteisinus, bandys susigrąžinti iš naujosios tėvo šeimos savo sūnų. Nors, atrodo, ši kova jai nemažai kainavo. Per kiekvieną teismo posėdį verkdavusi kaltinamoji, skelbiant jai išteisinamąjį nuosprendį, nedalyvavo. Anot advokatės, patirti išgyvenimai paveikė šios jaunos moters sveikatą.

Kauno apygardos teismas išnarpliojo šią šokiruojančią istoriją per penkis mėnesius. Tačiau jo nuosprendis dar negalutinis – prokuratūra dar turi 20 dienų, per kurias gali šį apskųsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pašalietė

pašalietė portretas
Nors viena žurnalistė parašė tiesą, nepabūgusi galimos kovotjų priešų jų pačių susikurtą pedpfiliją reakcijos. Respekt ir teisėj drąsai! Lauksiu istorijos tęsinio iš Apeliacinio teismo. O iki tol žaviuosi šiuo imnternetiniu potrtalu, vis labiau randančiu savo nišą sausakimšoje internetinėje erdvėje. Žaviuosi šio portalo žurnalistais, kaip atrodo, nesirengiantiems pasiduoti tendencingoms šių dienų internetinėmas madoms.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių