Šokiruojantis neeilinio incidento finalas: policininkai norėjo tik pasipinigauti?

Apie pusantrų metų trukusiame neeilinio incidento Panemunės policijos komisariato kieme, per kurį buvo sužaloti du pareigūnai, tyrime šiandien padėtas šokiruojantis taškas.

Užsikrėtė nuo kaltinamojo advokatės?

Nukentėjusieji atsiėmė savo skundus dėl per švelnios jų užpuolikui skirtos bausmės bei iš šio jiems priteisto atlygio, kuris taip pat – per mažas.

Temidė liko už borto, pareigūnams su nusikaltėliu pasiekus juos visus tenkinantį susitarimą.

Kauno apygardos teismui, gavusiam nukentėjusiųjų skundus, beliko paskelbti nutartį, kad apeliacijos procesas dėl esą per švelnaus Kauno apylinkės teismo nuosprendžio nutraukiamas.

Šokiruoti nukentėjusiųjų, vienas iš kurių jau paliko tarnybą, kolegos tokį jų neprincipingumą vertina kaip norą pasipinigauti.

Kaip jau rašyta, to paties siekė ir buvusi nukentėjusiųjų kolegė, anksčiau dirbusi policijoje, tačiau tapusi advokato padėjėja gynusi policininkus sužalojusį jau penkis kartus teistą Tadą Karanauską. Pastarasis tai demaskavo prieš pat baigiamąsias šios ne mažą atgarsį sukėlusios bylos kalbas Kauno apylinkės teisme, atsisakydamas jos paslaugų dėl vertimo duoti melagingus parodymus, kuriuos lydėjo nesibaigiantys šios advokato padėjėjos skundai bei prašymai, vilkinę ir šį ikiteisminį tyrimą, ir bylos nagrinėjimą teisme.

Sulaikytas padedant visuomenei

Tik atsisakęs šios gynėjos paslaugų, T.Karanauskas pilnai pripažino savo kaltę dėl neeilinio 2017-ųjų rugsėjo 25-osios incidento Panemunės policijos komisariato kieme, į kurį buvo atvežtas sutuoktinės jos automobilio bagažinėje.

Kaip jau rašyta, tuo metu vyko judviejų skyrybų procesas. Ir dviejų Panemunės policijos komisariato pareigūnų sužalojimas buvo jų tarpusavio santykių aiškinimosi kulminacija.

Išvakarėse jiedu viešai konfliktavo viename Pramonės prospekto daugiabučių kieme, kur taip pat neapsieita be policijos. Tačiau tada T.Karanauskui pavyko iš įvykio vietos pasišalinti.

Nenurimęs jis visą naktį važinėjo po Kauną toliau ieškodamas pareiškimą skyryboms padavusios sutuoktinės. Kol galiausiai ryte aptiko jos automobilį vieno Petrašiūnų daugiabučio kieme. Tačiau sutuoktinės kaimynė pastebėjo, kaip jis savavališkai įsibrovė į šio automobilio bagažinę. Ir ne tik patarė jo savininkei vežti persekiotoją į Panemunės policijos komisariatą, bet ir pati vyko kartu.

Nepadėjo ir elektrošokas

T.Karanauskas sužalojo savadarbiu peiliu du minėto komisariato pareigūnus, kai šie bandė apginti jo sutuoktinę, nes iššokęs iš kiemo šeimininkų atidarytos bagažinės, jis ir toliau grasino persekiojamąją užmušti.

Nepaisant to, kad prieš grasintoją teko panaudoti elektrošoką, vienam pareigūnui buvo sužalotos abi rankos, pilvas ir krūtinė. Kitam – dilbis.

Po šio išpuolio T.Karanauskui buvo nustatytas 1,2 prom. girtumas. Jis prisipažino kartu su psichotropinėmis medžiagomis gėręs tada alų.

Vienas iš nukentėjusiųjų prašė priteisti iš T.Karanausko 10 tūkst. eurų moralinį atlygį. Kitas – 3 tūkst. eurų.

Nors T.Karanausko žmonos prašymas skirtis buvo patenkintas tą pačią dieną, kai jis surengė išpuolį prieš policininkus, į šių sužalojimo bylos nagrinėjimą jiedu jau ateidavo kartu, nes už penkių mėnesių po šio incidento, T.Karanauskui tebesant Tardymo izoliatoriuje, iš kurio jis netrukus buvo paleistas, jiedu vėl susituokė.

Kiek kainuoja pareigūno garbė?

Kauno apylinkės teismas pernai lapkritį skyrė T.Karanauskui dvejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimą, atidedant šios bausmės vykdymą maksimaliam trejų metų laikotarpiui, įpareigojant neišvykti iš gyvenamosios vietos be Probacijos pareigūnų žinios bei per pusmetį nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose.

Ir, remdamasis teismų praktika, labiau sužalotam policininkui priteisė iš T.Karanausko 3 tūkst. eurų, o mažiau nukentėjusiam jo kolegai – 2200. Atsižvelgta ir į tai, kad šie jau gavo daugiau kaip 2340 eurų kompensaciją iš savo darbdavio – Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato, nes buvo apdrausti. Dėl ko T.Karanauskas įpareigotas atsiskaityti ir su nukentėjusiųjų darbdaviu.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, T.Karanauskas, bijodamas, kad Kauno apygardos teismas, kuriam pareigūnai apskundė šį nuosprendį, gali skirti jam realią laisvės atėmimo bausmę, pasiūlė nukentėjusiesiems sandėrį. O šie sutiko atsiimti savo skundus ne už ačiū. Nors atlygiai jiems pažadėti skirtingi, abu jie – keturženkliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
pasitaupysiu pinigėlių ir eisiu mentų py-dint. :)

ACAB

ACAB portretas
O ka jus tam kaimo bernui. Gi jam uniforma dave. Net ir zenklieka. Vsio dabar jis ves visus i tiesos kelia. Jis gi igaliotas. O cia prikyn is palubunskiu kaimo dar i klaipeda. Nu vapse. Vyru vyras. Kaimo didvyris, dar su KARDAIS paziguot per karuomenes diena leis... ir i bobuciu piketa su MP5 atvaziuot. Nu gi cia kiekvienos kiaunes svajoklis. O jai dar laiku nusilenks tinkamam dvarponiui pakils iki premjieros meisterio. Kai eis i premjera marmuzes nesleps.

KEMBRIKAS

KEMBRIKAS portretas
Ponai ir Ponios,ar jus kada nors suprasite?Kad nebuna ,buvusiu komunistu ,milicininku,ir visokiu buvusiu ,jie viska LIETUVOJ ir apziojo,mastykyt ,jei smedeneliu ,netycia liko.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių