STT sulaikė „Kauno regiono kelių“ vadovus

  • Teksto dydis:

Vakar nuo ankstyvo ryto Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai krėtė Kaune, I.Kanto gatvėje, įsikūrusios valstybinės įmonės "Kauno regiono keliai" patalpas.

"Kauno dienos" žiniomis, STT agentai atvyko prieš 8 val. ryto ir valstybinėje įstaigoje užtruko iki pietų. Paimti tyrimui svarbūs daiktai ir dokumentai.

Įtardami piktnaudžiavimu 48 val. jie sulaikė valstybės įmonės "Kauno regiono keliai" direktorių Vidmantą Lisauską ir jo pavaduotoją Edmundą Kaučiką.

Kiti du sulaikytieji įvardijami kaip įmonės padalinio vadovai V.S. ir T.G. Neoficialiomis žiniomis, tai Kėdainių kelių tarnybos viršininkas Vaidas Stravinskas ir inžinierius Tomas Glebavičius.

Šiandien STT pranešė, kad sulaikytas vienos privačios bendrovės vadovas. "Kauno dienos" žiniomis, jis susijęs giminystės ryšiais su "Kauno regiono kelių" direktoriumi V.Lisausku. Įtariama, kad būtent jo iniciatyva privati bendrovė neatlygintinai naudojosi valstybinės įmonės technika.

Šaltinių duomenimis, tarp sulaikytųjų yra V.Lisausko sūnus.

"Atskleisime, kai tyrimą kuruojantis prokuroras pateiks visą medžiagą ir duos leidimą", – nekalbus buvo Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius žurnalistams trečiadienį sakė, kad teisėsaugos akiratyje atsidūrė viešieji pirkimai.

„Esu davęs nurodymą Kelių direkcijai bendradarbiauti, teikti konkurso medžiagas, kad padėtų išsiaiškinti teisybę“, – sakė R.Sinkevičius, kuris tvirtino nežinantis, kokio objekto viešieji pirkimai buvo vykdomi.

„Jeigu jie (įtarimai – red. past.) yra pagrįsti, žinoma, tie žmonės, kurie dirba vadovaujantį darbą, nedirbs“, – sakė ministras.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

"Kauno regiono kelius" 1995 metais įsteigė Susisiekimo ministerija. Ji atsakinga už Kauno apskrityje esančių valstybinės reikšmės kelių ir jų statinių priežiūrą, eksploataciją ir remontą, jų apskaitą. Įmonė taip pat projektuoja ir stato kelius, gatves, aikšteles, gamina ir parduoda smėlį, žvyrą, asfaltbetonį, nuomoja kelių statybos mechanizmus ir specialios paskirties autotransportą.

Skelbiama, kad pernai įmonėje dirbo 323 darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

germanas is Germanijos

germanas is Germanijos portretas
dar nepasodinti,ir nebus pasodinti,kas ,kad jie sulaikyti,po savaites kitos paleis juos,del nesurinktu ikalciu,gerai,kad STT rodo,kad dirba,seka,sulaiko,o paskui paleidzia,neistengia pasaodint,Gal kas gali isvardinti sulaikytu ir pasodintu korumpuotu asmenu pavardes,kurie realiai sedi?Ar gali kas tai parasyt,manau,kad ne,Tie kurie voge rimtai pinigus,jie niekad nesedes.

Padorus Kaunietis

Padorus Kaunietis portretas
Didziule pagarba teisesaugos pareigunams, gana Lietuviu Tautai kenteti, Lietuvoje jau tikrai pribrendo laikas ne tik teisti, bet susodinti uz grotu visus korumpuotus seimunus, pareigunus-parazintus.

Faktukas

Faktukas portretas
Tarp kelininkų didžiausi vagys. Todėl ir į geležinkelius Dailydka susikvietė buvusius kelininkus.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių