Tarptautinę gėdą Kaunui užtraukti bandęs benamis perduotas teismui per dvi dienas

Šiandien prieš Kauno apylinkės teismą stos 35-erių benamis Andrius Boguckis, bandęs užtraukti miestui tarptautinę gėdą per praėjusio penktadienio Eurolygos rungtynes tarp Kauno "Žalgirio" ir Maskvos srities "Chimki" komandų. Tada jis net du kartus melagingai pranešė apie galimą sprogimą "Žalgirio" arenoje. Išvakarėse tokiu pačiu būdu jis du kartus buvo "užminavęs" prekybos ir pramogų centrą "Akropolis".

Tačiau nė vienu atveju, kaip būdavo anksčiau, specialusis planas "Skydas", į kurį įtraukiama ne tik policija, bet ir ugniagesiai gelbėtojai bei greitosios medikai, nebuvo įvestas. Nors "užminuoti" objektai ir apžiūrėti. 

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, "Žalgirio" arenos apsauga net buvo pasirengusi galimai krepšininkų ir žiūrovų evakuacijai, jeigu pastato bei jo prieigų apžiūros metu būtų rasta kas nors įtartino. Drastiškai stabdyti rungtynes po tokių pranešimų nesiryžta, vengiant užsitraukti tarptautinę gėdą. 

Įtariamasis šiais pranešimais buvo sulaikytas pirmadienį, apie 14 val., taip pat Kauno centre. Jis jau teistas už viešosios tvarkos pažeidimą bei nedidelės vertės svetimo turto vagystę.

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis įtariamasis prisipažįsta melagingai pranešęs apie visuomenei gresiantį pavojų. Nors nelabai sugeba logiškai paaiškinti, kodėl taip pasielgė. Viena iš galimų prielaidų – galbūt atšalus orams jis panoro į šiltesnes patalpas, už kurias ne tik nereikia mokėti, bet dar ir gauni ten nemokamai pavalgyti. 

Įtariamasis turėjo galimybę dar kartą tai paaiškinti per šiandien vykusį jo bylos, perduotos Kauno apylinkės teismui pagreitinto proceso tvarka, posėdį. Į jį šis benamis buvo atvežtas tiesiai iš Kauno policijos areštinės, kurioje buvo laikomas pastarąsias dvi paras.

Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki vienerių metų. Jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo sutrikdyta valstybinės reikšmės objekto veikla, – iki dvejų. O, jeigu šiais veiksmais buvo padaryta didelė turtinė žala, – iki trejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JAM KAlejimas

JAM KAlejimas portretas
5 zvaigzduciu viesbutis Nepergyvenkit.Jis samoningai taip pasielge.

Anonimas

Anonimas portretas
Dabar bondžiara už grotu pagivens kaip žmogus geriau už sinjora!!! Aišku už musu visu mokesčiu mokėtoju pinigus!!!!!

Ernesta A.

Ernesta A. portretas
Jaunas vyras .Ne invalidas . Gražus .Kodėl nedirba , kai taip reikia statybininkų.......:Kodėl neemigruoja link didesnių algų Anglijoj ? Kodėl nekuria šeimos ir nedidina gyventojų skaičiaus ? Atsakymas : tautos mėšlas .
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių