Sulaikytas Vokietijoje vogtą automobilį vairavęs kaunietis

  • Teksto dydis:

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė kaunietį, kuris vairavo Vokietijoje pavogtą automobilį „Mercedes-Benz 212 E“. Be to, vyras turėjo suklastotą lietuvišką vairuotojo pažymėjimą.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai kelyje Suvalkai–Marijampolė, ties Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė į Lietuvą iš Lenkijos ką tik įvažiavusį automobilį „Mercedes-Benz 212 E“. Ant jo buvo lietuviški numeriai. Mašiną vairavo 29 metų Kauno gyventojas.

Patikros metu jis pareigūnams pateikė tvarkingus vairuotojo pažymėjimą ir transporto priemonės registracijos liudijimą. Pasieniečiai netruko išsiaiškinti, kad valstybiniai numeriai ir registracijos liudijimas yra išduoti kitam automobiliui. Nustatyta, kad tikrinamas 2008 m. laidos „Mercedes Benz 212 E“ kaip vogtas yra ieškomas Vokietijoje, pranešė VSAT.

Pasieniečiai atliko asmens apžiūrą. Po jos paaiškėjo, kad kaunietis turėjo dar vieną esą savo išduotą lietuvišką vairuotojo pažymėjimą. Šį dokumentą patikrinę VSAT pareigūnai nustatė, kad tai – visiška klastotė.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įsigijimo ar realizavimo ir dėl neteisėto disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kauno gyventoją po apklausos pasieniečiai uždarė į areštinę. „Mercedes-Benz 212 E“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 43, įtariama, vogtas transporto priemones. Daugiausiai jų sulaikyta pasienyje su Baltarusija – 19. Dažniausiai tokias mašinas vairavo Rusijos piliečiai – 19 atvejų, Baltarusijos – 11, Lietuvos – 8. Taip pat dėl to buvo sulaikyti dar 4 valstybių piliečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Albinosas

Albinosas portretas
Kiek girdejes is 10 8 pravaziuoja

Petras

Petras portretas
Kazkaip mazokai sulaikot... Gal vis delto prasprusta?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių