Sunkios įtariamojo motinos nužudymu pagirios – gimtadienis už grotų ir suėmimas

Kauno apylinkės teismas leido dviem mėnesiams suimti aukštąjį išsilavinimą turintį kaunietį Aleksandrą Jegorovą, įtariamą sunkiai sirgusios savo 64-erių metų motinos nužudymu.

Pranešė pats

Kaip jau rašyta, velionė buvo aptikta viename Ukmergės gatvės daugiabutyje, kuriame jie abu gyveno, šeštadienio vidurdienį, įtariamajam pranešus apie tai, ką padarė, savo draugams ir palikus socialiniame tinkle atsisveikinimo laišką.

Policijai operatyviai sureagavus į draugų pranešimą apie tai, kas jau įvyko ir kas dar planuojama, A.Jegorovas buvo sulaikytas neblaivus nusikaltimo vietoje. Jam nustatytas sunkus girtumas (2,49 prom. alkoholio). Tame pačiame bute rasta ir, kaip įtariama, pagalve uždusinta A.Jegorovo motina. Sunkiai sirgusi ir nebevaikščiojusi velionė aptikta lovoje.

Išsiblaivęs A.Jegorovas prisipažino padaręs šį labai sunkų nusikaltimą ir teisėsaugininkams bei dėl to gailėjosi. Jis leido suprasti, kad tai, kas įvyko, - sunkios motinos, kurią jis slaugė jau penkiolika metų, būklės bei jį kamavusių psichologinių problemų išdava.

Buvę kolegos – šoke

Dėl minėtų problemų A.Jegorovas ne per seniausiai paliko ir darbą. O prieš tai atsisakė ir antraeilių pareigų – šachmatų trenerio darbo pagal licenciją sporto mokykloje „Gaja“.

„Mes visi šoke – jis buvo labai protingas, geras ir kultūringas. Pirmą kartą gyvenime gaila nusikaltėlio“, - portalui kauno.diena.lt pirmadienį teigė buvę A.Jegorovo kolegos iš minėtos sporto mokyklos, kurioje jis iki pernykščio lapkričio dirbo vos porą mėnesių.

Tą patį, dėl ko nužudė motiną, A.Jegorovas teigė ir teismo posėdyje, kuriame prokuroras Andrius Kiuršinas prašė jį suimti maksimaliam trijų mėnesių terminui. Įtariamasis buvo linkęs teigti, kad dėl girtumo nelabai prisimena, kada ir kaip viskas įvyko. Tačiau, anot A.Jegorovo draugų, SMS žinutes apie tai, ką padarė, jis siuntinėjo jau nuo ketvirtadienio. Tik draugai prisipažino ne iš karto tuo patikėję.

Ekspertų išvados dar nėra?

Įtariamojo versijos, kad velionė buvo uždusinta uždėjus ant veido pagalvę, teismo medicinos ekspertai, pirminiais duomenimis, kol kas nepatvirtino. Prokuroro teigimu, iki pirmadienio vidurdienio šių specialistų išvados dėl velionės mirties priežasties jis dar nebuvo matęs.

Išgirdęs, kad prokuroras siūlo jį suimti trims mėnesiams, A.Jegorovas praktiškai su tuo sutiko. „Tegul sprendžia teismas“, - teigė jis, išvakarėse – sekmadienį, jau sutikęs už grotų savo 33-ąjį gimtadienį.

„Nors įtariamasis savo kaltę pripažino, tačiau įvertinus nusikaltimo sunkumą ir aplinkybes, tikėtina, kad jis gali trukdyti procesui, bandyti paveikti liudytojus, paslėpti ar sunaikinti daiktus“, - konstatavo A.Jegorovą dviem mėnesiams suėmęs teisėjas Audrius Meilutis.

Prašys psichiatrų pagalbos

Į teisėjo sprendimą suimti jį mėnesiu trumpiau, negu prašė prokuroras, įtariamasis motinos nužudymu reagavo ramiai. Bent taip atrodė jo veidas, išvedant iš Kauno apylinkės teismo pastato.

Kaimynai A.Jegorovą apibūdino, kaip uždaro būdo asmenį, nuo kurio kartais dvelkdavo alkoholiu. Tačiau daugiau nieko blogo apie jį pasakyti negalėjo.

Artimiausiu metu ketinama puikiai šachmatais žaidusį A.Jegorovą, kuris nuo aštuoniolikos metų slaugė motiną ir iki šiol į policijos akiratį patekęs nebuvo, parodyti psichiatrams. Anot Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Vaidos Bytautės, abejonių dėl įtariamojo psichinės sveikatos būklės kilo ir jo suėmimo klausimą sprendusiam teisėjui.     



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ar ne valdžia kalta,kad taip šis vaikinas pasielgė.Nuo 18 metų slaugyti neįgaliąją mamą net 15 metų tai tikrai jis vertas pagarbos.Palūžo,nes niekas jam nepadėjo,nes niekas nežinojo tikrosios padėties.Užuojautos jam ir kantrybės,ištvermės.

Vika

Vika portretas
Apima dvilypis jausmas. Pirma - labai gaila motinos,kuri juk ne specialiai sirgo,kad pakankintu sunu,o taip likimas leme. Antra - labai gaila sunaus,kuriam likimas nuo 18 metu uzkrove tokia nasta ir jis,paprasciausiai,paluzo. Ar kas nors isivaizduoja,ka reiskia priziureti nevaikstanti ligoni 24 val. per para 7 dienas per savaite ir metai is metu 15 metu? To neimanoma isivaizduoti. Tikiuosi tam zmogui bus suteikta visokeriopa pagalba ir teismas atsizvelgs i aplinkybes. Tik jis pats nezinia kaip gyvens su tokia nuodeme,nes,kaip sakoma, pats didziausias teisejas - musu sazine. Gaila zmogaus.

vida

vida portretas
Reikia įteisinti eutanaziją, bet Lietuvoje tai neįmanoma, nes valdžia visur klauso bažnyčios
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių