Teisėsaugos akiratyje – naudotų automobilių perpardavinėtojai

Panevėžio teisėsaugos akiratyje atsidūrė naudotais automobiliais prekiaujanti įmonė bei keli su ja susiję asmenys. Ikiteisminio tyrimo metu atliekant kratas, bankų saugyklas rasta daugiau nei 700 tūkst. eurų grynųjų pinigų bei brangiųjų metalų. Įtarimų sukėlusi veiklą buvo vykdoma Panevėžyje ir Kauno apskrityje.

Skyrė areštą

Įtarimai pareikšti 5 asmenims, dviem iš jų Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėja Silvija Jakštienė įtariamiesiems skyrė kardomąsias priemonės – panevėžiečiui H. B. skirta 20 parų arešto, o Kauno apskrities gyventojui – 10 parų.

Nors ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Panevėžio apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Kęstutis Greiciūnas įtariamiesiems prašė skirti du mėnesius arešto.

Kitiems trims įtariamiesiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti iš šalies. Neatmetama, kad vykdant tyrimą įtarimai bus pareikšti ir juridiniam asmeniui.

Tyrimas – neteisėta veikla

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto praturtėjimo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo, neteisėto vertimosi ūkine-komercine veikla bei apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Jiems vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras K. Greiciūnas.

K. Greiciūnas/ G.Balčiūno nuotr.

Stebėjo porą metų

Spaudos konferencijoje Panevėžio apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Julius Gelumbauskas ir Panevėžio apskrities VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkė Vilma Ramanauskienė pasakojo, kad įtarimų sukėlusi įmonė stebima buvo nuo 2015 metų.

„Įtarimų sukėlė Kauno apskrityje registruotos įmonės, besiverčiančios prekyba naudotais automobiliais ir 5 fizinių asmenų veikla. Įtariama, kad dalies iš Prancūzijos į Lietuvą atgabenamų automobilių pirkimo-pardavimo sutartys galimai buvo suklastojamos, įrašant, kad juos tiesiogiai parduoda Prancūzijos pilietis, o ne Lietuvos įmonė. Kita dalis automobilių buvo parduodama jau Lietuvoje registruotos įmonės vardu, bet pirkimo-pardavimo sutartyje buvo nurodoma žymiai mažesnė, nei tikra kaina“, – aiškino nusikalstamos veikos schemą prokuroras J. Gelumbauskas, o jam pritarė komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkė V. Ramanauskienė:

„Atliekant kratas, bankų saugyklose, išnuomotose privačių asmenų vardais, buvo rasta daugiau nei 700 tūkst. eurų grynaisiais pinigais brangiųjų metalų. Įtariama, kad valstybės biudžetui padaryta žala gali siekti apie 200 tūkst. eurų.“

Byla – prioritetinė

Panevėžio apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras J. Gelumbauskas aiškino, kodėl įtariamiesiems skirtas areštas.

J. Gelumbauskas/G.Balčiūno nuotr.

„Prokuratūra siekia, kad už didelio masto finansinius nusikaltimus, kuriais padaroma didelė žala valstybės finansams ir biudžetui, įtariamiesiems būtų taikomos griežtos kardomosios priemonės. Siekiama, kad įtariamieji negalėtų daryti poveikio liudytojams, slėpti įkalčių. Tokios bylos kaip ši – prioritetinės. Siekiama užkirsti kelią šešėlinei ekonomikai, darančiai didelę žalą valstybės finansiniams interesams“, – sakė prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nekenciu korumpuotu seimunu.

Nekenciu korumpuotu seimunu. portretas
Tokio seselio pilnas automobiliu turgus, bet cia tik semkos, palyginti su masiuliu seseliais...Vargani prekeiviai sodinami, o kostiumuoti saiposi.

Jonas

Jonas portretas
Tai ka cia yra naujiena...jau tas vyksta nuo nepriklausomybes laiku....prabudo!!!juokas ima is tos valstybeles....

Pirkejas

Pirkejas portretas
Kiek teko girdeti dauguma automobiliu pardaveju nurodo mazesne kaina nei gauna.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių