Teismas sugriežtino bausmę su mokiniu lytinių santykių turėjusiai mokytojai

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Kauno apygardos teisme neviešame teismo posėdyje apeliacine žodinio proceso tvarka baigta nagrinėti baudžiamoji byla pagal prokuratūros, nuteistosios Daivos L. ir nukentėjusiojo atstovės pagal įstatymą apeliacinius skundus.

Daiva L. Kauno apylinkės teismo 2016 m. vasario 29 d. nuosprendžiu buvo pripažinta kalta dėl lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą ir jai paskirta 1129,80 Eur dydžio bauda.

Šį pirmosios instancijos teismo nuosprendį apskundė ir pati nuteistoji, ir prokuroras, taip pat nukentėjusiojo atstovė pagal įstatymą. Nuteistoji apeliaciniame skunde prašė Kauno apylinkės teismo nuosprendį panaikinti ir priimti išteisinamąjį nuosprendį, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. Prokuroras prašė uždrausti nuteistajai dirbti mokytoja ar kitą darbą, tiesiogiai susijusį su vaikų auklėjimu, mokymu, priežiūra ar jų saugumo užtikrinimu, taip pat priteisti nukentėjusiajam 4 000 eurų neturtinę žalą. 

Nukentėjusiojo atstovė prašė pagal įstatymą skirti griežtesnę bausmę nuteistajai ir tenkinti civilinį ieškinį, kurį pirmosios instancijos teismas atmetė.

Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija nuteistosios Daivos L. skundą atmetė, o prokuroro ir nukentėjusiojo atstovės pagal įstatymą skundus tenkino iš dalies: skyrė Daivai  L. baudžiamojo poveikio priemonę – uždraudė dirbti mokytoja, dirbti ar užsiimti savanoriška veikla vaikų socialinėse, švietimo ir sporto, sveikatos priežiūros paslaugas vaikams teikiančiose įstaigose, įmonėse, organizacijose penkerius metus, taip pat priteisė nukentėjusiajam 3 000 eurų neturtinei žalai atlyginti ir 500 eurų proceso išlaidų apeliacinės instancijos teisme nukentėjusiojo atstovei pagal įstatymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima

Rima portretas
Kas žino tikrąją tiesą?Gal sužinosime...Bet smurto yra daug mokytojo darbe.Nežinau kaip su seksualiniu?Manau,kad mokytojui nebereikia tylėti.Patyrus bet kokį smurtą reikia kreiptis į atitinkamas indtitucijas.Yra mokinių,kurie vykdo psichologinį smurtą prieš mokytoją.Ir kas čia gina mokytoją?O pabandyk tokį smurtautoją paimt už tankos ir paprašyti išeiti iš klasės.Jis apskųs mokytoją priekabisvimu.O ar gali kas įsivaizduoti kokių "gražių epitetų" susilaukia kai kurie mokytojai,kurie dirba su paaugliais.O Dieve padėk!Netylėkime!Tegul visuomenė sužino,kokia rupi kartais būna mokytojo duona..

SKIA

SKIA portretas
KAI PAS MOKYKLOS DARBUOTOJA APTINKAMA KOMPIUTERYJE DAUG VAIKU PORNOGRAFIJOS,TAI JIS PALIEKAMS DIRBTI...AR PEDOFILAI BAUDZIAMI?RANKU UZLAUZUS MOKYTOJA NELIEPE SANTYKIAUT....TEVAI PASIELGE LIETUVISKAI

algis

algis portretas
Nuostabaus grozio moteriske ir su tokiu snargliu niekuomet neprasides as cia izvelgiu tevu nora pasipinigauti o moteriskei DIDZIULE PAGARBA kad niekuomet NESLEPE savo veido kadangi jauciasi nekalta,slyksciai NEKALTAI APSMEIZTA .Saunuole moteriske stiprybes jums kadangi niekas netiki sia isgalvota istorija.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių