Tėvų žudikas – vėl už grotų

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Pasinaudojęs prastu bendradarbiavimu tarp teisinės valdžios atstovų, prieš porą mėnesių į laisvę tyliai išėjo prieš šešiolika metų savo tėvą ir motiną nužudęs Audrius Paškauskas. Dabar aiškinamasi, ką jis vėl spėjo pridaryti, prisistatydamas policijos pareigūnu.

Pasinaudojęs prastu bendradarbiavimu tarp teisinės valdžios atstovų, prieš porą mėnesių į laisvę tyliai išėjo prieš šešiolika metų savo tėvą ir motiną nužudęs Audrius Paškauskas. Dabar aiškinamasi, ką jis vėl spėjo pridaryti, prisistatydamas policijos pareigūnu.

Vietoj masažo – krata

Tokios metamorfozės šio tėvažudžio gyvenime paaiškėjo praėjusią savaitę, kai jis buvo sulaikytas dėl vienos gana įžūlios vagystės.

Paskambinęs masažo paslaugas namuose teikiančiai Šilainių gyventojai, jis įsiprašė į svečius. Sutartu laiku atvyko su pistoleto dėklu po pažastimi, kurio net nebandė slėpti. Priešingai – mosuodamas kažkokiu pažymėjimu, bandė apsimesti policijos pareigūnu.

Atlikti kratą įtariamosios nelegalia veikla bute jam padėjo dar vienas telefonu išsikviestas esą pareigūnas. Pareiškime policijai apvogtoji nurodė, kad apsišaukėliai pasiėmė jos mobiliojo ryšio telefoną, 570 eurų ir dujų balionėlį.

Ginklas nebuvo tikras

Vėliau paaiškėjo, kad šios kratos iniciatorius – už grotų dėl naujo nusikaltimo turintis sėdėti tėvažudys A.Paškauskas. Jis buvo sulaikytas po savaitės Žaliakalnyje, kur kadaise gyveno su savo tragiškos lemties tėvais.

Atlikęs bausmę, jis čia nuomojosi butą. Teigiama, kad sulaikomas A.Paškauskas iš netikėtumo net nespėjo pasipriešinti.

Rastas ir ginklas, kuriuo nusikaltėlis puikavosi. Pirminiais duomenimis, šis nėra kovinis.

Aptiktas ir pažymėjimas, esą turėjęs patvirtinti, kad jis – policijos pareigūnas. Teigiama, kad ir šis – visai ne policijos darbuotojo ir ne A.Paškausko.

Ar sulaikytas ir jo bendrininkas, nutylima ikiteisminio tyrimo sumetimais. A.Paškauskas prisipažino apvogęs masažistę, bet neatmetama, kad per pusantro mėnesio, kol buvo laisvėje, tai ne vienintelis panašus jo nusikaltimas. Tik kitos aukos vengia pranešti apie tai policijai dėl savo pačių veiklos šešėlio.

Naujų kaltinimų šleifas

Ilgi metai už grotų A.Paškausko nepakeitė. Priešingai – jis ten sėkmingai baigė kalėjimų universitetus.

Regis, dabar vėl bus ten ilgam sugrąžintas. Jeigu neįvyks koks nors panašus nesusipratimas, leisiantis jam vėl pro rakto skylutę išlįsti į laisvę.

Dar neatlikęs keturiolikos metų laisvės atėmimo bausmės už savo tėvų sušaudymą, Pravieniškėse kalintis A.Paškauskas stojo prieš teismą. 2010 metų liepą jis įsipainiojo į dar vieną nusikaltimą, pasibaigusį kito kalinio žmogžudyste. Per naujokų krikštynas, kurių pagrindiniu organizatoriumi, anot kitų nuteistųjų, buvo A.Paškauskas, užspringęs vandeniu mirė prie lovos pririštas vienas šios šventės kaltininkas.

Teisiamųjų suole su nemaža likimo draugų kompanija atsidūręs tėvažudys vėl buvo kaltinamas tyčiniu bejėgiškos būklės asmens nužudymu iš chuliganiškų paskatų, viešosios tvarkos pažeidimu ir kalinio terorizavimu.

Skandalingas nuosprendis

Kauno apygardos teismo teisėjas Dmitrijus Korsakovas, nagrinėjęs šią bylą beveik pusantrų metų, A.Paškauską dėl nužudymo ir kalinio terorizavimo išteisino, pripažindamas kaltu tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Už tai jam buvo skirta vienų metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, į kurią įskaičiavus suėmimą – tiksliau perkėlimą iš Pravieniškių į Kauno tardymo izoliatorių, nuteistasis skirtą bausmę jau buvo atlikęs.

Vis dėlto dar buvo atlikta ne visa bausmė už tėvų nužudymą, kurią A.Paškauskas tęsė jau Marijampolės pataisos namuose. Per tą laiką prokuratūra Kauno apygardos teismo nuosprendį apskundė, prašydama perkvalifikuoti nužudymą į sunkų sveikatos sutrikdymą ir skirti papildomą aštuonerių metų laisvės atėmimą.

Skaitiklis įjungtas iš naujo

Apeliacinis teismas išnagrinėjo šį skundą gana greitai ir pripažino A.Paškauską kaltu padarius visus tris jam prokuroro inkriminuojamus nusikaltimus. Kai buvo skelbiamas šis nuosprendis, A.Paškauskas vos prieš porą savaičių buvo spėjęs atlikti bausmę už tėvų nužudymą ir išėjęs į laisvę.

Naujuoju nuosprendžiu vyras vėl pasiųstas už grotų penkeriems metams ir devyniems mėnesiams.

Praėjusią savaitę A.Paškauską sulaikius dėl naujo nusikaltimo,  penktadienį teismas jį leido suimti trims mėnesiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zekutis

Zekutis portretas
Užspringo vandeniu, pririštas kieme prie lovos... Įdomius atrakcionus turi pataisos namai. Administracija pro langus žiūri į tradicinį reginį.

YES

YES portretas
Tokį tik grabas ištaisys - kuo ilgiau gyvens tuo visuomenei blogiau ir pavojingiau.

kaunietis

kaunietis portretas
Kalėjimas tai nusikaltėlių kvalifikacijos kėlimo kursai.Dar kartą irodymas kad reikalinga mirties bausmė.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių