Tragedija Lampėdžio ežere: maudėsi keturiese, į krantą išlipo tik trys

Penktadienio rytą iš Lampėdžio ežero ištraukta pirmoji šiais metais maudynių sezono auka Kaune – 22-ejų metų Ričardas M.

Penktadienio rytą iš Lampėdžio ežero ištraukta pirmoji šiais metais maudynių sezono auka Kaune – 22-ejų metų Ričardas M.

Nelaimė įvyko ketvirtadienį apie 18.30 val. – ežero krante ties Raudondvario plentu. Apie ją pranešė nuskendusiojo draugas.

Kaip portalui kaunodiena.lt pasakojo šalia nelaimės vietos gyvenantis kaunietis, šioje vietoje žmonės skęsta dažnai, nes ji – gana apgaulinga: atrodo sekli net ir 20 metrų nuo kranto, tačiau, žengus žingsnį į šoną, patenki į duobę.

Panašu, kad taip atsitiko ir šį kartą. Kaip pasakojo kartu su nuskendusiuoju maudęsi trys jo draugai, nelaimėlis net nespėjo paprašyti pagalbos. Kada jis dingo, draugai net nepastebėjo.

Ketvirtadienio vakare ugniagesių gelbėtojų narai ieškojo nuskendusiojo dviejų arų plote iki sutemų. Penktadienio ryte paieškų plotas išplėstas. Ir po geros valandos skenduolis aptiktas ties Batniavos gatve – apie 30 metrų nuo kranto. Anot narų, šešių-devynių metrų gylyje.

Anot bendrovės „Lagna“ direktoriaus Prano Urbelio, koordinuojančio gelbėtojų darbą Lampėdžių bei Kauno marių paplūdimiuose, nelaimė įvyko jų neprižiūrimoje ežero dalyje.

Per pernykštį maudynių sezoną, P.Urbelio duomenimis, Kaune nuskendo vienas žmogus – Kauno mariose. Ir ši nelaimė įvyko ne gelbėtojų prižiūrimoje paplūdimio zonoje.

Baiminantis, kad savaitgalį laukianti šilumos banga ne tik išvilios į paplūdimius nemažai kauniečių, bet ir gali prišaukti panašių nelaimų, anot P.Urbelio, bus sustiprintas jų gelbėtojų budėjimas. Tačiau jie budi tik jau minėtuose Kauno paplūdimiuose. Pavyzdžiui, atnaujintame Panemunės paplūdimyje gelbėtojai dar nebudi.


Šiame straipsnyje: skenduolisGelbėtojainuskendo

NAUJAUSI KOMENTARAI

nina

nina portretas
nors niapazistu labai labai geila

uzuojauta

uzuojauta portretas
Tai buvo tikrai geras vaikas,mano sunaus klasiokas.Uzuojauta mamai,stiprybes istikus tokiai nelaimei.Tebus tau lengva zemele Ricardai....

Faktas

Faktas portretas
Kad yra pliažas nieko nereiškia. Toliau vandens gylys visur vienodas - apie 12 metrų, nes tiek sugebėjo pasiekti žemsiurbės kai kasė žvyrą.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių