Milijonierius U. Kiguolis skundžia nuosprendį

Kauno verslininkas Ugnius Kiguolis pateikė skundą Kauno apylinkės teismui dėl praėjusį penktadienį jam paskelbto nuosprendžio – disponavimo suklastotu dokumentu. 

U. Kiguolis įsitikinęs, kad Kauno apylinkės teismas priėmė šališką sprendimą.

„Nutartis netenkina, jokio nusikaltimo nepadariau, be to, padarytai veikai – panaudojimui – realus senaties terminas suėjo dar 2012 metais, todėl dėl ligos praleistos dienos visiškai neturi prasmės senaties skaičiavimui. Teisėja negali taikyti naujai išleisto įstatymo atgaline data griežtinančiai. Todėl akivaizdu, kad nutartis priimta šališka, vedina savų paskatų,“ – savo poziciją gynė U.Kiguolis. 

U. Kiguolis buvo pripažintas kaltu už tyčinį suklastoto dokumento, kuriame buvo įrašyti tikrovės neatitinkantys duomenys, panaudojimą ir laikymą. Už tai teismas jam skyrė 5200 litų baudą. 

Kauno verslininkas buvo kaltinamas ir šio dokumento klastojimu, tačiau teisme nebuvo įrodyta, jog dokumentą suklastojo pats U.Kiguolis.

"Byloje nėra jokių objektyvių duomenų, kad kaltinamasis U. Kiguolis perdavė tikrą dokumentą nenustatytam asmeniui, taip pat perdavė kokią informaciją, kurią reikia įrašyti į tikrą dokumentą, kaip ir nėra jokių objektyvių įrodymų, kurie leistų manyti, kad šį tikrą dokumentą suklastojo U. Kiguolis," – skelbiama teismo nutartyje. 

Kaltinamajame akte buvo teigiama, kad U. Kiguolis neteisėtai valstybinėje žemėje pasistatė tris pastatus, kuriuos bandė įteisinti. Tuo tarpu U.Kiguolis tvirtino, kad jis Registrų centrui pateikė tokią pažymą, kokią turėjo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių