Pareigūnai tikisi, kad už žmogžudystę sulaikyti kauniečiai bus perduoti Lietuvai

  • Teksto dydis:

Lietuvos teisėsaugos pareigūnai tikisi, kad netrukus pajudės prieš keletą metų Kaune įvykdyto nužudymo tyrimas – Vokietijoje sulaikyti įtariamieji šiuo nusikaltimu. Manoma, kad pagal Europos arešto orderį jie netrukus bus perduoti Lietuvai.

„Tikimės, kad Vokietijai šiuos asmenis perdavus į Lietuvą, ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo ir pasikėsinimo nužudyti pajudės į priekį“, – sakė šiam tyrimui vadovaujanti Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Auksė Lipkevičienė. 

Neseniai Vokietijoje sulaikyti broliai, slapstęsi nuo teisėsaugos už įvykdytą nužudymą Kaune.

Vienas iš brolių balandžio pabaigoje Berlyne buvo sulaikytas dėl vagysčių, gegužės 5 dieną tame pačiame mieste buvo sulaikytas ir antrasis brolis.

Kaip skelbia prokuratūra, nusikaltimas Kaune, Aukštuosiuose Šančiuose, buvo įvykdytas 2015 metų gegužės 27-osios vakarą. Apie 21.30 val. prie prekybos centro pro šalį ėję jaunuoliai ėmė šaudyti į ten buvusią kompaniją.

Automobilyje „Honda Civic“ sėdėjęs 20-metis buvo sužeistas į krūtinę ir nuvežtas į ligoninę mirė, automobilyje šalia sėdėjusiam nužudytojo draugui buvo peršauta koja. Šautiniai sužalojimai buvo padaryti dar dviems prie prekybos centro buvusiems jaunuoliams – vienam kulkos kliudė kojas, kitam – ausį. Įtariama, kad šaudyta buvo iš kovinio 9 mm kalibro ginklo.

Dėl tyčinio nužudymo ir pasikėsinimo nužudyti iš chuliganiškų paskatų visuotinai pavojingų būdu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Netrukus buvo nustatyti įtariamieji – Kaune gyvenantys broliai, Rytis Gudynas bei Deividas Ščesnavičius. Pastarasis tuo metu buvo dar nepilnametis. Jų surasti kriminalistams nepavyko – abu jaunuoliai dingo. Buvo paskelbta įtariamųjų paieška, išduotas Europos arešto orderis.

Po kelerius metus trukusių intensyvių paieškų, policijos pareigūnams, bendradarbiaujant su Vokietijos pareigūnais, pavyko nustatyti, kad ieškomi asmenys gali būti pasislėpę Vokietijoje. Balandžio 26 dieną Berlyne buvo sulaikytas multimedijų vagystes iš automobilių vykdęs R.Gudynas, prisistatęs ir pateikęs kito asmens duomenis. Dėl vykdytų nusikaltimų Vokietijoje jis buvo suimtas.

Kauno apskrities policijos pareigūnams padedant Vokietijos, Berlyno žemės, pareigūnams pavyko nustatyti tikrąją lietuvio asmens tapatybę.Paaiškėjo, kad sulaikytas Lietuvoje ieškomas R.Gudynas. Intensyviai renkant duomenis, kur galėtų būti ir kitas brolis, pastarasis gegužės 5 dieną taip pat buvo sulaikytas. Sulaikomas jis nesipriešino, bandė nuslėpti savo tapatybę ir pateikė kito asmens dokumentus.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių