Vaiko gelbėjimo operacija Kaune: girtas tėvas aptalžė pareigūnus

Ketvirtadienio vidurdienį, skubėdama gelbėti su keturiais girtais asmenimis paliktą dar trejų metų neturinčią mažylę, nukentėjo Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotoja. Kliuvo ir policijos pareigūnui.

Triukšminga orgija

Apie šią pavojingą situaciją viename V.Krėvės prospekto bute, kuriame kambarį nuomoja dvi mažametes auginantys sugyventiniai, buvo pranešta maždaug 12 valandą.

Jaunesnioji iš mergaičių rasta buto šeimininko kambaryje, kuriame vyko triukšminga orgija. Jos dalyvius policija išsivežė, o du pareigūnai liko su mažyle laukti atskubančios Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojos bei iš darbo viename prekybos centre iškviestos mergaitės motinos.

Pastaroji atvyko su akivaizdžiai neblaiviu vyru – jos jaunesniosios dukters tėvu. Šis įpuolė į kambarį, kuriame su pareigūnais buvo jau ir taip šoką patyrusi mažylė, grėsmingai nusiteikęs. Pirmiausiai kliuvo arčiausiai durų buvusiai Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai. Jai trenkta į ranką, moteris pastumta.

Kliuvo ir vienam iš aršuolį sulaikyti bandžiusių policijos pareigūnų. Per grumtynes, kurių metu policininkams teko panaudoti specialiąsias priemones, jis smogė Saulėtekio policijos nuovados tyrėjui į veidą.

Paimta ir sesuo

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui bei teisėsaugos institucijų pareigūnui. 31-erių metų įtariamajam šiuo nusikaltimu nustatytas vidutinis girtumas – 1,74 promilės. Jis uždarytas į areštinę.

Po baudžiamąja byla pasibaigusio incidento iš šios šeimos paimta ne tik mažylė, bet ir įvykio metu mokykloje buvusi jos 8-erių metų sesuo. Mergaitėms skirta laikinoji globa.

Motinai jos bus grąžintos tik tada, kai ji susiras saugesnį būstą ir išspręs girtaujančio sugyventinio problemą.

Anot nukentėjusios Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojos, sunku prognozuoti, kuo viskas galėjo baigtis, jeigu ji būtų nuvykusi paimti mergaičių viena. Dažniausiai tai daroma be policijos pagalbos. Susidūrus su suaugusiųjų agresija, lig šiol jai pavykdavo juos įtikinti, kad tai daroma vaikų naudai ir tai – dar ne galutinis sprendimas. Tačiau šį kartą mažylės tėvas puolė ją nieko nesiaiškinęs.

Šokiruojantys skaičiai

Netryško optimizmu, pasiteiravus, ar tokie atvejai dažni, ir Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotoja Diana Barauskienė.

„Būna, – teigė ji. – Juk važiuojame į tokias šeimas, kurios mūsų nelaukia. Sulaukiame ir grasinimų.“

D.Barauskienė pateikė ir šiurpią šių metų statistiką – per šešias savaites Kaune jau paimta iš nesaugios aplinkos per 20 vaikų. Jų amžius – nuo vienerių metų iki 15-kos.

Pagrindinė priežastis, kodėl reikėjo tai daryti, – tėvų girtavimas. Kai kurie vaikai rasti visiškai netinkamose gyventi sąlygose.

Anot D.Barauskienės, tokius šokiruojančius skaičius lemia didėjanti šeimų degradacija bei aplinkinių abejingumas. „Jeigu apie tokius atvejus mes būtume informuoti anksčiau, gal ir nereikėtų iš karto paimti vaikų“, – teigė viena iš Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisų apsaugos skyriaus vadovių.

Su sugyventiniais, iš kurių ketvirtadienį paimtos dvi mažametės, šio skyriaus darbuotoja dirbo socialinį darbą apie pusmetį. Tačiau, nepaisant patarimo leisti mažesniąją dukrą į darželį, po incidento, pasibaigusio ikiteisminiu tyrimu, jos motina rėžė: „Tai kur man ją palikti, einant į darbą?“ Jos sugyventinis, kuriam gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki trejų metų, niekur nedirba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as  portretas
vaikuciu pasirupins geriausiai tevai bet jai sugeba tevas gerti irnesugeba i darzeli atiduoti mazyles vadinasi nerupi visiskai vaiko saugumas ,o rupi pats sau tevas ,o mama dirba islaiko seima ir nenori kad vaikas tarp kitu vaiku dienos metu praleistu ,nepateisinu tokiu teveliu bet atimti vaikucius irgi neiseitis vaikai turi augti su tevais ,tad jie turi gauti sansa pasikeisti

Faktas

Faktas portretas
Ačiū valdžiai. Rasti vietą vaikų darželyje - labai lengva; alkoholiką priverstinai gydyti - neleistina; leistina tik pastoviai reklamuoti alkoholį visur, kur tik žmonės mato

Darata

Darata portretas
Tai ir yra tikroji Lietuva. Nuo mažumės nugirdyta. Ir baikim girtis pasauliui kokie mes esame šaunūs. Parodykite Lietuvą per prasigėrusių veizolus.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių