Vaiko vos nepražudžiusio šulinio dangtį greičiausiai nugvelbė metalo vagys

Savaitgalį beveik parą ieškotas dešimtmetis buvo įkritęs į nuotekų šulinį, kurio šeimininkai iki pirmadienio vidurdienio dar nebuvo nustatyti.

„Kaip tik šiuo metu atvažiuoja savivaldybės Turto skyriaus darbuotojai, kurie ir pabandys nustatyti, kieno tai turtas. Tačiau aš beveik įsitikinęs, kad jis – bešeimininkis“, – pirmadienį priešpiet kalbėjo Petrašiūnų seniūnas Algimantas Vilkevičius. Jo manymu, šulinį galėjo naudoti jau seniai nebedirbantis medžio apdirbimo kombinatas.

Petrašiūnuose, šalia Nemuno, yra daugybė per pastaruosius 20 metų sunykusių pramonės įmonių. Todėl neatmetama, kad panašių šulinių ar kitų pavojų keliančių objektų pakrantėje gali būti ir daugiau.

„Prašome seniūniją informuoti apie visus panašius objektus. Dabar jų ieškoti beprasmiška, nes viską slepia nepjauta aukšta žolė. Tačiau kai pašals, planuojame apžiūrėti visą panemunę nuo hidroelektrinės. Tam tikromis oro sąlygomis iš atvirų ertmių kylą garai, tada ir bus galima surasti visas angas“, – aiškino seniūnas.

Jo manymu, vaiko vos nepražudžiusio šulinio dangtį greičiausiai nugvelbė metalo vagys.

Vakar tuoj po sėkmingai pasibaigusios gelbėjimo operacijos prie šulinio iškviesti "Kauno vandenų" Avarinės tarnybos darbuotojai angą užvožė dangčiu. Jie negalėjo pasakyti, kam priklauso šulinys, tik spėjo, kad jis – apleistos, tačiau vis dar kažkieno naudojamos kanalizacijos elementas.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Steponas Vaičikauskas pripažino, kad panašius pavojingus objektus Kaune skaičiuoti ir likviduoti susiruošta tik šiais metais.

"Manau, kad tai yra viena iš tokių pavojingų vietų, apie kurias mes nieko nežinojome. Šiemet "Kauno švaroje" įsteigtas Avarinės tarnybos skyrius, kurio viena iš funkcijų ir yra pažymėti tokias vietas", – sakė S.Vaičikauskas.

Valdininko žodžiams pritarė ir "Kauno švaros" darbuotojai.

"Taip, iki šiol niekas to nedarydavo. Mūsų darbuotojai privalo važiuoti į nurodytą vietą ir kiek įmanoma sumažinti pavojų, o vėliau mes aiškinamės, kam priklauso tas objektas", – aiškino "Kauno švaros" kokybės ir reklamos vadybininkė Rima Apolianskaitė.

Pašnekovė pastebėjo, kad per dieną sulaukiama bent po porą pranešimų apie neuždengtus nuotekų ir vandentiekio šulinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia

Čia portretas
kaip rinkimuose žmonės balsuoja negalvodami, pagauti emocijų.Jei tėvai nežino kur vaikas klajoja, trūksta drausmės. O jei už pavogtą dangtį reikia kompensuoti, tai kodėl nekompensuoja, kai vagys ištraukia piniginę ar apiplėšia.

?

? portretas
Cia vaikas ikrito i sulinuka kazkur prie nemuno, o "Draugystes" parke jau 3 metai kaip niekas nesugeba uzdengti 2 sulinuku. Kas tada bus kaltas kai ikris koks vaikas?

Juokinga apklausa

Juokinga apklausa portretas
Vagys, alkoholikai pavagia dangtį, o žalą norima atlyginti iš mokesčių mokėtojų lėšų. Kiek galima bet kokiu klausimu švaistyti dirbančiųjų suneštas lėšas? Čia kalčiausi vagys ir neprižiūrimas vaikas, kuris bastosi kur nori.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių