Vilijampolės globos namų prievartautojas lieka už grotų

Kauno apylinkės teismas patenkino prokurorų prašymą dar dviem mėnesiams pratęsti suėmimą įtariamajam seksualiai prievartavus Vilijampolės globos namų auklėtinius.

Prokuratūros prašymą pirmadienį išnagrinėjęs Kauno apylinkės teismas pažymi, kad globos namų auklėtiniui pateikti įtarimai dėl vieno sunkaus ir trijų labai sunkių nusikaltimų, tyrimas yra labai didelės apimties.

„Apklausti ne visi nukentėjusieji. Dar daug ką reikia nuveikti šioje byloje“, - BNS nurodė teismo pirmininko padėjėja Vaida Bytautė.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Andrius Kiuršinas BNS sakė, kad 17-metį įtariamąjį prašoma toliau laikyti suimtą, nes jis gali bėgti, slėptis, trukdyti tyrimui ir daryti naujus nusikaltimus.

Vaikinui jau paskirta ambulatorinė psichiatrinė ekspertizė, nuo jos priklausys tolesni veiksmai.

Tyrime nustatyti devyni nukentėjusieji – keturi mažamečiai, keturi nepilnamečiai ir vienas pilnametis asmuo. Juos seksualiai išnaudojęs 17-metis gyveno tuose pačiuose globos namuose.

Teisėsauga turi įtarimų, kad darbuotojai netinkamai reagavo ir laiku nenustatė galbūt nusikalstamos veikos, todėl atliekamas tyrimas dėl darbuotojų veiksmų.

Kauno teisėsauga ikiteisminį tyrimą dėl seksualinio nepilnamečių išnaudojimo pradėjo sausio pabaigoje, gavusi įstaigos vadovės pranešimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių