Vokietijos piliečio automobilyje – daugiau nei 10 tūkst. pakelių cigarečių

  • Teksto dydis:

Nelogišką kelionės maršrutą pasirinkusį Vokietijos pilietį patikrinę Kauno teritorinės muitinės Kybartų kelio posto pareigūnai jo automobilyje aptiko daugiau nei 10 tūkst. pakelių rusiškų kontrabandinių cigarečių.

Daugiau nei 27 tūkst. eurų vertės nelegalūs rūkalai buvo sukimšti į mikroautobuso sienelėje įrengtą slėptuvę, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Penktadienį apie 9 val. ryto į Kybartų kelio postą mikroautobusu „Mercedes-Benz 906 Sprinter“ iš Karaliaučiaus srities atvažiavęs Vokietijos pilietis A.K. pareigūnams sakėsi neturįs deklaruotinų prekių. Tačiau patyrusiems Kauno teritorinės muitinės pareigūnams pasirodė įtartinas į Vokietiją grįžtančio A.K. maršrutas – kur kas arčiau būtų buvę važiuoti per Lenkijos, o ne Lietuvos teritoriją.

Todėl automobilį nuspręsta patikrinti mobilia rentgeno kontrolės sistema. Jos pagalba ir nustatyta, kad priekinėje „Mercedes-Benz 906 Sprinter“ sienelėje įrengta slaptavietė. Iš jos muitininkai ištraukė 10 tūkst. 520 pakelių cigarečių „Bayron“, „Winston“, „NZ“, „Prince“, „Bond“ su rusiškomis banderolėmis.

Vokietijos pilietis buvo sulaikytas, vėliau jam skirta kardomoji priemonė – 5 tūkst. eurų piniginis užstatas.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių