Vyno išgėrusio dviratininko kelionė truko neilgai

  • Teksto dydis:

Spalio 9-15 dienomis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai vykdė transporto priemonių nustatyto leistino važiavimo greičio kontrolę, kurios metu iš viso užfiksuoti 25 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai.

Trys vairuotojai viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 11 – nuo 20 iki 30 km/val., 8 – nuo 30 iki 40 km/val., 5 – nuo 40 iki 50 km/val., 1 – daugiau nei 50 km/val.

Spalio 14 d. apie 13.40 val. Kaune, H. ir O. Minkovskių g., 22-ejų metų vyras automobiliu „Volvo S40“ važiavo 127 km/val. greičiu, nors šiame kelyje leistinas greitis šiam vairuotojui – 70 km/h. Jaunuolis, besigailėjęs dėl padaryto Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo, neturi nei metų vairavimo patirties.

Taip pat tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Iš viso išaiškinta dvylika neblaivių automobilių vairuotojai ir dar šeši neblaivūs dviračių vairuotojai.

Spalio 15 d. apie 00.15 val. Jonavoje, Žeimių g., policijos pareigūnai patikrinimui sustabdytam automobilį „Volvo“ vairavusiam 32-ejų metų asmeniui nustatė vidutinį girtumo laipsnį – 1,98 prom. Vyras vairuoti transporto priemonės negalėjo ne tik todėl, jog buvo neblaivus, bet ir todėl, jog nėra įgijęs teisės vairuoti transporto priemones.

Spalio 15 d. apie 12.50 val. Kauno r., Šlienavos k., 53-ejų metų vyras sėdo už dviračio vairo, būdamas sunkaus girtumo laipsnio. Dviratininkas, kuriam nustatytas 2,53 prom. girtumas, pareigūnams gailėdamasis teigė, jog yra išgėręs 0,5 l vyno.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo septynių pėsčiųjų eismo dalyvių padarytus KET pažeidimus. Užfiksuoti trys pavojingo ir chuliganiško vairavimo pažeidimai. Taip pat pareigūnai nustatė devynis asmenis, vairavusius transporto priemones, tačiau neturinčius teisės to daryti.

Pareigūnai primena, jog tokios bei panašios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau.

Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių