A. Didžbalis universiadoje liko ketvirtas

  • Teksto dydis:

Taivane vykusioje Pasaulio vasaros universiadoje Lietuvos rinktinei atstovavo gausus būrys Klaipėdos universiteto sportininkų. Sunkiaatletis olimpinis prizininkas Aurimas Didžbalis universiados sunkiaatlečių varžybų dvikovėje liko ketvirtas.

Varžybas jis pradėjo solidžiai – išrovė 175 kg svorį ir iškovojo mažąjį aukso medalį. Šiuo metu Klaipėdos universitete, magistrantūroje, studijuojantis vaikinas dėkingas universitetui už sudarytas galimybes dalyvauti universiadoje.

Sportuoti pradėjo keturiolikos

„Kai prieš 12 metų atėjau į sporto salę, nemaniau, kad užsikabinsiu. Tačiau po dviejų savaičių vykusiose varžybose užėmiau trečią vietą ir tai mane paskatino nesustoti. Labai smagu matyti apčiuopiamus rezultatus: kūno transformaciją, laimėtus medalius, džiaugsmą nugalėjus“, – pasakojo sportininkas. A. Didžbalis prisimena, kad užsispyrimo netrūko dar mokykloje: „Pamenu, kad per kūno kultūros pamoką mano klasiokas iškėlė 40 ar 50 kg svorį, o man nepavyko. Jaučiausi apmaudžiai, todėl grįžęs namo susikonstravau štangą ir atkakliai kartojau pratimą. Per kitą kūno kultūros pamoką svorį iškėliau net tris kartus.“

Įstojęs į Klaipėdos universiteto kūno kultūros ir sporto pedagogikos specialybę vaikinas pradėjo treniruotis pas Lietuvos sunkiaatlečių rinktinės trenerį Bronislavą Vyšniauską. Tada prasidėjo profesionalus sportas: kasdienė drausmė, treniruotės, varžybos: „Nors ir nelengva suderinti sportą su mokslais, tačiau esu dėkingas universitetui už išsilavinimą, žinias ir paruošimą gyvenimui.“ 2011 m. universiadoje Kinijoje A. Didžbalis laimėjo sidabro medalį. Šiais metais sportininkas liko ketvirtas. „Jeigu galėčiau palyginti, koks buvau 2011 metais ir koks esu šiandien, manau, kad dabar esu atsakingesnis, turiu daugiau patirties ir šalčiau vertinu įvairias situacijas“, – sako A. Didžbalis. 

„Su atsakomybe galima susitvarkyti“

Sportininko teigimu, prie keliamų reikalavimų ir atsakomybės yra pripratęs. „Žinoma, atsakomybė, atstovaujant savo universitetui, miestui, šaliai, džiugina, bet kartu ir baugina, tačiau su tuo galima susitvarkyti. Atsakomybė būtina bet kuriame darbe, kur tave palaiko, tavimi viliasi, tikisi rezultatų. Jei viso to nebūtų, veikiausiai atsipalaiduotum“, – svarstė A. Didžbalis.

KU studentas sako, kad sportininko gyvenimas yra nelengvas – drausmė ir griežtas režimas. „Kartais atrodo, kad būtų smagu turėti laisvą vasarą, kada panorėjęs išvažiuoti į kokią kelionę, laisvai planuoti savo laisvalaikį. Tik neaišku, kiek ilgai būčiau sotus nuo tokios laisvės“, – šypsosi profesionalus sunkiaatletis. A. Didžbalio teigimu, jei turėtų antrą galimybę rinktis gyvenimo kelią, vis tiek būtų sportininkas.

A. Didžbalio treneris B. Vyšniauskas apie auklėtinio startą universiadoje taip atsiliepė: „Aurimas trečiuoju rovimo bandymu buvo pasiryžęs pagerinti universiados rekordą – rovimo veiksmu buvo iškėlęs 182 kg, bet nepavyko iškeltos štangos užfiksuoti. Būtų buvęs naujas rekordas. Vyko atkakli kova, nuo aukso mus skyrė vos 3 kilogramai. Medaliai buvo išties pasiekiami ranka.“ Treneris tikina, kad tai buvo pasirengimas šių metų pabaigoje Amerikoje vyksiančiam pasaulio sunkiosios atletikos suaugusiųjų čempionatui.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių