Edgaras Jefimovas: „Klaipėdos universitete studijuoju svajonių profesiją“

  • Teksto dydis:

Kaunietis Edgaras Jefimovas studijuoti ir gyventi į uostamiestį atvyko Klaipėdos universitete (KU) radęs savo svajonių profesiją – Laivo inžineriją. Šiuo metu vaikinas jau 4-ame kurse, dirba dvejuose darbuose, laisvą laiką skiria savanorystei, o šiemet Klaipėdos miesto jaunimo apdovanojimuose pelnė „Metų pozityvo“ nominaciją.

„Esu iš Kauno, baigiau KTU Inžinerijos licėjų. Ketvirtus metus studijuoju savo svajonių profesiją – Laivo inžineriją. Dirbu KU Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakultete inžinieriumi, taip pat UAB „Vakarų Baltijos laivų statykla“ jaunesniuoju gamybos darbų vadovu.

Savanoriauju KUSS JTGMF Studentų atstovybėje bei Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijoje „Apskritasis stalas“. Atvirai pasakius, pastaruoju metu savanorystę šiek tiek apleidau dėl kitų prioritetų.

Kalbant apie laisvą laiką ir pomėgius, galiu drąsiai sakyti, kad mano hobis yra mano antroji pusė. Su savo draugais kartais žaidžiu tinklinį, dažnai nueiname į kino teatrą“, – pasakojo Edgaras.

Pelnęs „Metų pozityvo“ nominaciją, KU studentas prisipažino, jog pasitaiko gyvenimiškų situacijų, kurios tampa tikru iššūkiu jo optimizmui. Tačiau vaikinas atskleidžia iš kur tuomet semiasi geros nuotaikos.

„Manau, niekuo nesiskiriu nuo kitų žmonių: ir man kartais pozityvumo pritrūksta. Pasitaiko, jog gyvenimiškos situacijos tampa rimtu iššūkiu mano optimizmui. Tą akimirką supykstu, mintyse paburnoju, bet galiausiai nusiraminu. Tuomet ir ateina naujos mintis, atsiranda geras nusiteikimas, noras veikti. Be to, savo rūpesčiais ir mintimis pasidalinu su antrąją puse. Vienas kitą palaikome, motyvuojame nenuleisti rankų ir siekti savo tikslų“, – dalijosi Edgaras.

Studentas pripažino, jog energijos jam netrūksta nei aktyviai dalyvaujant visuomeninėje veikloje, nei išbandant kažką naujo.

„Esu kompanijos žmogus. Negaliu užsidaryti ir nebendrauti su kitais, negaliu neklysti, bet tuo pačiu ir negaliu stovėti vietoje, nebandyti kažko naujo.  Negaliu nesvajoti ir nesiekti savo tikslų.

Kitiems studentams noriu palinkėti, būti paprastais žmonėmis, nebėgti nuo problemų ir kitų iškylančių iššūkių. Taip gyvenimas taps tik įdomesnis. Linkiu neužsirakinti bendrabučio kambaryje ir mažiau praleisti laiko Facebook‘e. Būti ryžtingesniems ir drąsesniems už mane bei už savo kambariokus, grupiokus, kursiokus, kolegas. Naudotis visomis galimybėmis, kurias suteikia gyvenimas. O tiems, kurie dar nerado savo kelio, linkiu nenumoti ranka į tai kas nepavyko ir ieškoti iš naujo“, – sakė E. Jefimovas.

Praėjusiais metais Edgaras Klaipėdos jaunimo apdovanojimuose pelnė „Metų savanorio“ nominaciją.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių