Inžinierė, kuri svajojo tapti menininke

  • Teksto dydis:

Besimokydama mokykloje Brigita Bogužaitė svajojo tapti fotografe, dainininke, galbūt gydytoja... Tačiau atėjus laikui, mergina Klaipėdos universitete (KU) pasirinko elektros inžinerijos studijas. Sėkmingai jas baigusi Brigita sako, nė kiek nesigailinti, o ir darbo ieškoti pačiai nereikėjo: jis pats ją susirado.

Kaip, baigusi mokyklą, pasirinkote specialybę ir universitetą?

Studijų pasirinkimas nebuvo kažkokio hobio realizacija, tai buvo labiau visų savo savybių ir norų įvertinimas, pasirenkant labiausiai atitinkančius, įdomius variantus. Elektros inžinerija buvo vienas iš jų. Kaip panelė nepabūgau inžinerijos ir drąsiai žengiau į šias sudėtingas studijas.

Kodėl pasirinkote elektros inžinerijos studijas?

Augant norai keitėsi nuo dainininkės, daktarės iki fotografės, biologės, inžinierės... Atėjus laikui pasirinkti kur stoti, žvalgiausi ką įdomaus siūlo Klaipėdos universitetas. Pasirinkimų buvo įvairių, o vienas iš jų – elektros inžinerija. Labai džiaugiuosi baigusi šią specialybę, o ir studijos buvo įsimintinos.

Pavyzdžiui, projektas IESRES (Innovative European Studies on Renewable Energy Systems). Buvau aktyviai įtraukta į jį profesorės Eleonoros Guseinovienės. Projekto metu su dėstytojais ir studentais aplankėme tokias šalis kaip: Turkija, Rumunija, Ispanija, Italija. Šios kelionės ir mokymai išklausyti jų metu buvo labai naudingi ne tik profesijos srityje, bet ir asmeniniame gyvenime. Šios kelionės sužadino vidinį norą keliauti, tad tapau priklausoma nuo kelionių (šypsosi, - aut. pastaba).

Taip pat studijų užbaigimas buvo labai įsimintinas. Tuo metu su KU komanda dalyvavome „Aventics“ pneumobilių varžybose Vengrijoje.

Džiaugiuosi, kad teko ne tik studijuoti, bet ir padirbėti universitete. Pamačiau ne tik įprastas studijas, paskaitas, o ir tai, kas vyksta universiteto viduje. Esu pelniusi ir ne vieną įvertinimą, apdovanojimą, stipendiją, tačiau visa tai nublanksta prieš šiuos anksčiau išvardintus dalykus ir įgytą patirtį, įspūdžius, emocijas, prisiminimus.

Ar šiuo metu dirbate su specialybe susijusį darbą? Ar po studijų buvo lengva įsidarbinti?

Taip! Šiuo metu dirbu inžiniere vienoje iš Klaipėdos įmonių. Darbas – labai platus ir susijęs su elektros inžinerija. Jame dauguma dalykų susiję su pramone: pradedant pramoniniais robotais, baigiant pneumatine jungtele. Esu laiminga, kad įsidarbinau su dėstytojo rekomendacija, tad, galima sakyti, pats darbas mane susirado.

Ką patartumėte jaunuoliams, kurie dar tik svarsto ką ir kur studijuoti?

Patarčiau mąstyti plačiai, atsiriboti nuo aplinkinių nuomonės ar kitų žmonių įtakos. Rinktis tai, ko tikrai norisi. Žinant, ko norisi, siūlyčiau išsianalizuoti studijų programas ir išsirinkti labiausiai patinkančią, nesivadovauti tik studijų programos pavadinimu ar mokymo įstaigos žinomumu.

Jeigu dar nežinote, ką studijuoti, tai siūlau nebijoti ir padaryti pertrauką po mokyklos. Išbandyti save įvairiose veiklose ir tikrai, manau, kad viskas anksčiau ar vėliau išaiškės (šypsosi, - aut. past.).

Na, o jau įstojus, patarčiau, studijų metu užsiimti papildoma veikla: tai gali būti įvairūs būreliai, studentų atstovybės veikla, projektai, renginiai ar kažkas kito, ką siūlo mokymosi įstaiga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių