Įvyko pirmoji tarptautinė medicininės edukacijos konferencija

  • Teksto dydis:

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU), bendradarbiaudamas su LR Sveikatos apsaugos ministerija, VU ir Jaunųjų gydytojų asociacija bei padedant Kauno miesto savivaldybei, organizavo tarptautinę mokslinę praktinę konferenciją „Diplomatai už gyvybę: medicininė edukacija ir klinikinė praktika”. Konferencija vyko penktadienį, gruodžio 2 d.

Susirinkusius į tarptautinį renginį pasveikino ir konferenciją paskelbė atidaryta LSMU prorektorius studijoms prof. Kęstutis Petrikonis.

Sveikinimo žodį tarė ir sėkmės pirmajai tarptautinei medicininės edukacijos konferencijai linkėjo LR Sveikatos apsaugos ministras prof. Aurelijus Veryga bei Kauno vicemerė Rasa Šnapštienė.

Į neeilinį renginį susirinkusius pranešėjai siekė perteikti idėją, kad puikus savo srities specialistas, gydytojas gali būti ir puikus mokytojas savo jaunesniam ar mažiau patyrusiam kolegai.

Pasak konferencijos organizatorių, tarptautinį renginį nuspręsta susieti su istoriniu kontekstu. Sveikindami gausiai susirinkusius dalyvius ir primindami konferencijos pagrindinius tikslus –  medicininė edukacija, klinikinė praktika bei tarptautiniai ryšiai, konferencijos organizatoriai priminė ir kilnią misiją, kurią, gelbėdami gyvybes, Kaune atliko du diplomatai – Japonijos konsulas Chiune Sugihara ir Nyderlandų garbės konsulas Janas Zwartendijkas.

Istorijos puslapius konferencijoje apibendrino Sugiharos fondo „Diplomatai už gyvybę“ steigėjas ir valdybos pirmininkas Ramūnas Garbaravičius. Pranešėjas pabrėžė, kad medikai, ir atlikdami savo tiesioginę pareigą, ir dalydamiesi įgyta patirtimi bei žiniomis – taip pat prisideda prie kilnios istorinės misijos. Jo žodžiams pritarė Japonijos ambasadorius Lietuvoje Toyoei Shigeeda ir Izraelio ambasados Lietuvoje atstovė.

Konferencijoje pamėginta į medicinos mokslą ir studijas pažvelgti Kanados, Nyderlandų, Švedijos, Japonijos, Izraelio bei Lietuvos medicininės edukacijos specialistų ir gydytojų, politikų, diplomatų bei verslo atstovų akimis.

Konferencijos dalyviai klausėsi prof.  Joseph Press (Israelis), Makoto Asashima (Japonija), Greg Radu (Kanada), Kornelia Lia Fluit ir Fedde Scheele bei Tim Klaassen (Nyderlandai), Berith Hedberg (Švedija).

Kaip minėjo kalbėjusieji, siekiant ne tik perduoti edukacinės svarbos idėją, bet ir efektyvesnio medicininės edukacijos sistemos progreso, svarbu suburti šios srities bendraminčius, numatyti aiškius bendro darbo siekius, ieškoti fondų ir pramonės bei institucijų pagalbos telkiant finansinius ir žmogiškuosius išteklius. LSMU jau plėtoja bendradarbiavimą su šalimis, pirmaujančiomis medicininės edukacijos srityje, tai – Kanada, Škotija, Izraelis.

Nuotraukos – Kęstučio Šimatonio


Šiame straipsnyje: LSMU 2016

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių