Kaip apskaičiuoti užuolaidų plotį?

  • Teksto dydis:

Tam, kad užuolaidos idealiai tiktų jūsų langams ir pagerintų jūsų kambario funkcionalumą bei estetiką, reikia ne tik išsirinkti gražų audinį, bet ir atlikti tikslius matavimus. Nesvarbu, ar ketinate pirkti naktines užuolaidas internetu, ar naršyti parduotuvėje, labai svarbu žinoti, kaip apskaičiuoti užuolaidų plotį. Šiame vadove aprašyti žingsniai, kaip tiksliai išmatuoti užuolaidas, kad priimtumėte pagrįstą sprendimą rinkdamiesi kitą užuolaidų komplektą.

Užuolaidų pločio supratimas

Prieš pradedant skaičiuoti, svarbu suprasti, ką turime omenyje sakydami "užuolaidų plotis". Plotis reiškia, kokio pločio yra užuolaida, kai ji padėta lygiai. Tačiau, kad užuolaidos atrodytų geriausiai, jos turėtų būti ne plokščios, o pakabintos turėti tam tikrą pilnumą. Šis pilnumas pasiekiamas surišant audinį, o reikalingas surišimo kiekis priklauso nuo norimos estetikos ir pasirinktos užuolaidos tipo.

1 žingsnis: išmatuokite langą:

Išmatuokite lango plotį. Kad būtų tiksliau, naudokite metalinę matavimo juostą ir matuokite langą iš vienos pusės į kitą. Jei jūsų langas turi rėmą arba lipdinį, nuspręskite, ar norite, kad užuolaidos kabėtų rėmo viduje, ar išeitų už jo. Daugelis renkasi tradicinę išvaizdą, užuolaidas ištempia už rėmo, kad langas atrodytų didesnis.

2 žingsnis: nustatykite užuolaidų pilnumą:

Apskaičiuojant užuolaidų plotį, svarbiausia yra pilnumo santykis. Standartinis pilnumo santykis yra 2:1, t. y. užuolaidų audinio plotis turėtų būti dvigubai didesnis už lango plotį, kad užtrauktos užuolaidos atrodytų švelniai klostytos. Tačiau norint prabangesnės ir pilnesnės išvaizdos, ypač naktinių užuolaidų, užtikrinančių privatumą ir blokuojančių šviesą, geriau rinktis 2,5:1 ar net 3:1 pilnumo santykį.

3 žingsnis: apskaičiuokite užuolaidų plotį:

Išmatavus lango plotį ir nusprendus, koks turi būti užuolaidų plotis, apskaičiuoti užuolaidų plotį yra paprasta. Padauginkite savo lango plotį iš pasirinkto užuolaidų pločio santykio. Pavyzdžiui, jei jūsų langas yra 50 colių pločio ir siekiate standartinio pilnumo santykio 2:1, jums reikės užuolaidų, kurių bendras plotis būtų 100 colių. Jei pasirenkate 3:1 pilnumo santykį, norėdami padidinti apimtį, jums reikėtų 150 colių pločio užuolaidų.

4 žingsnis: apsvarstykite panelių skaičių:

Nuspręskite, kiek skydų norite savo langui. Naudojant kelis skydus, užuolaidas gali būti lengviau atidaryti ir uždaryti, be to, galima lanksčiau pasirinkti jų rodymo būdą. Jei pasirinksite du skydus, padalykite bendrą užuolaidų plotį iš skydų skaičiaus. Tęsiant pirmiau pateiktą pavyzdį, jei bendras užuolaidų plotis yra 100 colių, kiekvieno skydo plotis turėtų būti 50 colių.

Išvada

Apskaičiuoti užuolaidų plotį nebūtinai turi būti sunki užduotis. Laikydamiesi šių paprastų žingsnių galite užtikrinti, kad pasirinksite užuolaidas, kurios jūsų erdvei bus tinkamo pilnumo ir estetinio patrauklumo. Tie matavimai bus neįkainojami renkantis gaminį, kuris puikiai tiks ir padidins jūsų kambario komfortą bei stilių. Naktinės užuolaidos internetu darosi vis populiaresnis būdas pirkti užuolaidas po tokių matavimo gidų kaip šis. Atminkite, kad tinkamos užuolaidos ne tik atlieka funkcinę funkciją, bet ir sukuria bendrą namų atmosferą, todėl tikslūs apskaičiavimai ir pasirinkimas yra svarbiausi norint pasiekti norimą išvaizdą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių