Kaip rūmus vertina verslas?

  • Teksto dydis:

Sausio mėnesį rinkos tyrimų kompanija „Eurotela“ atliko jau trečią rūmų žinomumo, paslaugų vertinimo ir įvaizdžio tyrimą.

Sausio mėnesį vykdyto tyrimo metu telefonu apklausti 246 rūmų nariai ir 339 regiono įmonės – ne nariai, kurių apyvarta didesnė kaip 300 tūkstančių eurų.

Palyginti su 2018 m. sausio mėnesio apklausa, šiemet nuo 43,8 iki 47,8 proc. padaugėjo „gerų ir labai gerų“ narių vertinimų. T.y. beveik pusė narių organizaciją vertina aukščiausiais balais (9 ir 10), o net 77,4 proc. – 8-10 balų. Blogai vertinančių rūmų darbą narių tėra 5,7 proc. Tarp ne narių (t.y. išorėje) „gerų ir labai gerų“ vertinimų padaugėjo nuo 12,2 iki 28,7 proc.

Per tą patį laikotarpį pagerėjo beveik visų rūmų veiklų ir paslaugų vertinimas. Aukščiausiai vertinama galimybė dalyvauti rūmų rengiamose konferencijose, klubuose ir tradiciniuose renginiuose. Palyginti su pernai, labiausiai pakilo šių veiklų balai: konsultacijos; galimybė naudotis verslo partnerių paieška; dalyvavimas tarptautiniuose verslo kontaktų renginiuose; verslo atstovavimas ir interesų gynimas institucijose.

Apibūdindami organizacijos įvaizdį, nariai geriausiai vertina, kad rūmai veikia etiškai, yra svarbi verslo bendruomenės dalis ir yra gerbiama organizacija tarp verslo atstovų. Vertinant įvaizdį išorėje, tarp ne narių labiausiai akcentuojama, kad rūmai išsiskiria iš kitų organizacijų, yra gerbiama organizacija tarp valdžios institucijų ir tarp verslo atstovų. Bendras rūmų vertinimo vidurkis tarp įmonių – ne narių pakilo nuo 7 balų iki 7,3 balų.

„Mes nuolat stebime, kaip keičiasi šių tyrimų rezultatai, analizuojame, kaip organizacijoje vykdomi pokyčiai atsiliepia narių ir apskritai visos verslo bendruomenės nuomonei apie rūmus. Trejų metų rodiklių palyginamumas mums leidžia daryti tam tikras išvadas ir koreguoti savo veiklas taip, kad geriau tenkintume rūmų narių interesus ir pateisintume jų lūkesčius, o išorėje sudarytume įtakingos, gerbiamos ir patikimos organizacijos įvaizdį. Šių metų veiklas ir pokyčius planuosime atsižvelgdami į naujausio tyrimo išvadas. Dėkojame visiems, kurie sutiko atsakyti į pateiktus tyrėjų klausimus“, – sako Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinė direktorė Olga Grigienė.


Šiame straipsnyje: PPA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių