Klaipėdos universitetas – aukštųjų mokyklų parodose

  • Teksto dydis:

Klaipėdos universitetas, kaip ir kasmet, dalyvauja aukštųjų mokyklų mugėse visoje Lietuvoje. Vasario 8–10 dienomis Vilniuje vyks 16-oji tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos 2018“.

„Studijos“ kasmet sutelkia dešimtis tūkstančių moksleivių, kurie planuoja savo ateitį baigę mokyklą. Minint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, parodoje bus akcentuojama mokymosi ir studijų Lietuvoje svarba, bus skatinamas jaunimo noras gyventi ir kurti savo šalyje, didžiuotis šalies mokslo ir kultūros pasiekimais.

KU demonstruos savo sukurtas inovacijas

Šiemet parodoje KU prisistatys dviejose vietose. Studijų erdvėje KU komanda pristatys visų sričių studijų programas, priėmimo tvarką, darbo ir karjeros perspektyvas baigus studijas. Prasidėjus 2018 m. priėmimui studentai galės rinktis iš 41 studijų programos.

Inovacijų alėjos erdvėje KU atstovai supažindins su Klaipėdos universiteto mokslininkų sukurtomis inovacijomis ir pademonstruos keletą savo išradimų. Inžinierius docentas Pranas Mažeika pristatys antrą savo rankomis sukonstruotą suslėgtu oru varomą pneumobilį. Dar pernai Vengrijoje vykusiose tarptautinėse suslėgtu oru varomų transporto priemonių varžybose tris pirmąsias ir vieną antrąją vietą laimėjusį pneumobilį bus galima apžiūrėti inovacijų alėjoje.

Be to, turėsite galimybę pamatyti Klaipėdos universiteto žvaigždę – Europos čempioną robotą „Vytis 3“. KU Robotikos klubo vadovas Olegas Lyanas su savo sukurtu robotu dalyvauja robotų sumo varžybose ir pelno pergales ne tik Europoje, bet ir pasaulyje. Inovacijų alėjoje galėsite patys išbandyti, kaip valdomas robotas ir sudalyvauti robotų sumo varžybose.

Moksleiviai galės pabandyti „statyti“ išmanųjį namą. Kompiuterių programoje bus galima valdyti ir koreguoti išmaniojo namo sistemą. Na, o visi besidomintieji sveikatos mokslais Klaipėdos universiteto erdvėje galės išbandyti širdies ritmo registravimo sistemą, kuri skirta realaus laiko širdies ritmui registruoti ir analizuoti. Funkcinės diagnostikos sistema bus registruojama žmogaus sfigmograma ir su ja susiję fiziologiniai rodikliai, virtualiuoju dinamometru bus matuojama žmogaus fizinė jėga.

Klaipėdoje – aukštųjų mokyklų „Studijų regata“

Klaipėdos miesto aukštosios ir profesinės mokyklos kartu su Klaipėdos miesto savivaldybe jau trečius metus iš eilės susiburs bendram renginiui „Studijų regata“. Regatos metu Vakarų Lietuvos moksleiviai bus kviečiami mokytis, studijuoti, siekti karjeros ir kurti savo gyvenimą Klaipėdoje. Renginio globėjas – Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Šių metų renginio vedėjas – charizmatiškasis Remigijus Žiogas, ieškos atsakymų į klausimą: „Top 10. Ką reikia keisti, jei nori judėti į priekį?“ Atsakymų pateiks Rimvydas Širvinskas-Makalius! Jaunas verslininkas, kelionių organizatorius, su būsimais studentais dalinsis patirtimi ir papasakos savo sėkmės istoriją.

Apie pasirinkimą gyventi Klaipėdoje kalbės ir kiti jauni žmonės: Simas Simanauskas, Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros direktorius, Lukas Geležauskas, kaunietis, baigęs Oksfordo universitetą ir atsikraustęs gyventi į Klaipėdą, šiuo metu dirbantis AB „Klaipėdos nafta“.

Kovo 2 d. „Studijų regata“ vyks LCC tarptautiniame universitete, Michaelsono centre (Kretingos g. 36, Klaipėda). Nuo 10 iki 15 val. skirtingose erdvėse bus pristatomos studijų uostamiestyje galimybės. Tiesiogiai bendraujant su aukštųjų ir profesinių mokyklų atstovais bus galima gauti visą aktualią informaciją apie studijas ir priėmimą.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių