Klaipėdos universiteto planuose – infrastruktūros optimizavimas

  • Teksto dydis:

Lietuvoje tvyrant auštojo mokslo pertvarkos nuotaikoms, Klaipėdos miesto aukštosios mokyklos sutarė dėl bendros vizijos ir bendro siekio optimizuoti savo veiklas. Tarp jų – Klaipėdos universitetas (KU), kurio tikslas – tapti lyderiaujančiu universitetu Baltijos jūros regione, taip prisidedant prie Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, ekonominio augimo. KU turima infrastruktūra ir mokslinis potencialas sudaro galimybes daugiasričio universiteto plėtrai.

Nuo 2008 m. Klaipėdos universitete veikia Integruoto mokslo, studijų ir verslo centro – Jūrinio slėnio Lietuvos jūrinio sektoriaus plėtros programa, sutelkusi mokslą, verslą ir viešąjį sektorių. Vykdomos jūrinės ekspedicijos ir moksliniai tyrimai universiteto mokslinių tyrimų laivu-laboratorija „Mintis“ ir burlaiviais „Odisėja“ bei „Brabander“. 2018 m. pradžioje KU universiteto miestelio teritorijoje bus atidarytas mokslinių laboratorijų pastatas, kuriame veiks Jūrinių konstrukcijų patikimumo, Jūros ekosistemų, Jūros chemijos ir Vandens transporto technologijų laboratorijos. 

Nuo 2016 m. KU universiteto miestelyje atidarytas modernus Verslo inkubatorius, kuriame veikia verslo įmonės, vykdančios gamybinę-eksperimentinę veiklą, kuriasi naujos technologinės įmonės. Pasak Klaipėdos universiteto kanclerio Evaldo Lukausko, Verslo inkubatorius yra Jūrinio slėnio projekto dalis. „Verslo inkubatorius sudaro sąlygas jaunoms įmonėms startuoti, kurti darbo vietas ir vykdyti projektus, kurie sutelkia verslą ir mokslą. Vienas tokių – įmonė „Vėjo projektai“ kartu su KU mokslininkais įgyvendina elektra varomo autobuso idėją“, – pasakoja E. Lukauskas.

Klaipėdos universitetas yra ir SGD klasterio bei Baltijos slėnio dalis, o tai gali suteikti studentams daugiau galimybių atlikti praktiką ar po studijų įsidarbinti konkrečiose bendrovėse. E. Lukausko teigimu, „universitetas ketina kurti naujas asocijuotas mokslo, studijų ir verslo bendradarbiavimo struktūras, klasterius, siekdamas mokslinių rezultatų komercinimo“. 

Klaipėdos universitetas, dalyvaudamas valstybės turto investavimo programoje, sieks savo infrastruktūros objektus telkti universiteto miestelyje. Norima, kad visi svarbiausi KU pastatai ir padaliniai būtų vienoje vietoje. „2016 m. universiteto miestelio teritorijoje duris atvėrė naujas bendrabutis, planuose – dar du tokie bendrabučiai. KU sieks sukurti tarptautinio tipo universitetinį miestelį, kuriame studentai galės mokytis, gyventi ir pramogauti vienoje vietoje“, – Klaipėdos universiteto planais dalijasi kancleris E. Lukauskas.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25

NAUJAUSI KOMENTARAI

ezys

ezys portretas
Gvidai, gal ir jums reiktu pastudijuoti, tada tokiu nesamoniu nerasinetumete ;) Beja ir i Klaipedos universiteta atvaziuoja studentu is uzsienio studijuoti, nes jiems tokie kaip jus pasake, kad "uzsienyje yra studiju kokybe" o Klaipeda jiem kaip tik uzsienis ;)

Gvidas

Gvidas portretas
Pirmiausia klausimas - ar bus kam gyventi tuose jūsų bendrabučiuose? Ar jų bereikia. Normalus jaunimas studijuoti važiuoja į užsienį, kur yra studijų kokybė, o ne tik gražūs ir skanūs pasigyrimai.

Olga

Olga portretas
Bendrabučius lipdyti, takelius tiesti ir panašiai biudžeto pinigus taškyti daug proto nereikia, be to jei dar kam nors į nuosavą kišenę nuo to įkrenta. Kur jūsų moksliniai pasiekimai ir intelektualus protas. Studijų kokybę pirmiausia reikia gerinti. Pažiūrėkit, kokius beraščius "gaminate" ir ko verti tie jūsų diplomai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių