Kol 500 vaikų laukia eilėje – savivaldybė privatizuoja darželius

Prieš mėnesį organizacija „Vieningas Kaunas“ kreipėsi į savivaldybę ragindama spręsti ikimokyklinio ugdymo prieinamumo problemas, tačiau jokių veiksmų imtasi nebuvo.

Šiuo metu net pusė tūkstančių jaunųjų kauniečių neturi vietos darželiuose, o ši problema netrukus taps dar opesnė – švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis planuoja, kad netrukus visiems vaikams privalomu taps priešmokyklinis ugdymas. Jei šis sprendimas būtų buvęs priimtas 2013 m., Kaunui būtų reikėję dar bent 230 papildomų vietų.

Nors ikimokyklinio ugdymo poreikis auga, savivaldybė nusprendė privatizuoti nenaudojamas darželių patalpas esančias S. Žukausko ir Partizanų gatvėse. Anot valdančiųjų jas renovuoti per brangu, tačiau apgailėtina jų būklė tik parodo savivaldybės neatsakingumą ir nuolatinį procesų vilkinimą.

Organizacija „Vieningas Kaunas“ kreipėsi į miesto merą Andrių Kupčinską siūlydami išbraukti šiuos darželius iš privatizuojamų objektų sąrašo ir pradėti jų renovaciją.

„Ne kartą kreipėmės į savivaldybę, tačiau progreso nėra. Įdomu, ką darys Kauno valdžia, jei bus priimtas ministro pasiūlymas. Gal nusiųs po auklėtoją kiekvienam vaikui į namus?“,- stebėjosi „Vieningo Kauno“ valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

„Vieningas Kaunas“ taip pat yra pateikęs ne vieną pasiūlymą, kaip galima  būtų išspręsti ikimokyklinio ugdymo problemas. Visų pirma siūloma kompensuoti išlaidas į darželius nepatekusių vaikų tėvams – jie galėtų pasirinkti samdyti auklę ar vesti vaiką į privatų darželį. Taipogi siūloma suvienodinti „vaiko krepšelius“ privačioms ir valstybinėms įstaigoms. Taip savivaldybė ne tik kompensuotų vietų darželiuose trūkumą, bet ir paskatintų kauniečius kurti darbo vietas.

Kol 500 vaikų laukia eilėje – savivaldybė privatizuoja darželius


Šiame straipsnyje: Vieningas Kaunas inf.

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių