KU pirmieji šalyje siūlo universitetines radiologijos studijas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakultete studijuoja per 1000 studentų, dirba apie 100 dėstytojų. Tai vienas didžiausių universiteto fakultetų, šiemet minintis veiklos 20-metį. Fakultete studijos grindžiamos remiantis Vydūno sveikatos filosofija.

„Fakultetas vykdo sveikatos priežiūros vadybos, sveikatos ugdymo, kineziterapijos, radiologijos, socialinio darbo studijų programas, iš viso 9-iose studijų kryptyse. Tai nėra gydomoji medicina, fakultetas orientuojasi daugiau į socialinį sveikatos aspektą, sveikatos išsaugojimą, puoselėjimą. Kaip kalbėjo filosofas Vydūnas, svarbiausia – rūpintis sveikata ir ją puoselėti, tada nereiks jokių gydytojų. Tad fakulteto tokia ir yra misija“, – teigė Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto dekanė prof. dr. Leta Dromantienė.

Sveikatos specialistų trūkumas visuomenėje nuolat jaučiamas. Tad tokios studijų programos kaip slauga ar socialinis darbas – labai populiarios.

„Sveikata yra fizinė, dvasinė ir socialinė. Mūsų fakultete, kiekvienas atėjęs studijuoti gali rasti visus šiuos tris komponentus. Tiek fizinės sveikatos profesijas, kada mes atstatinėjame sveikatą, pavyzdžiui – kineziterapija, tiek dvasinės sveikatos profesijas, kaip rekreacija, turizmas, ir, be abejo, socialinės sveikatos profesijas, kada įgaliname žmones grįžti į gyvenimą per socialinio darbo programas.

Šių specialybių atstovai kuria gerbūvį visuomenėje ir jų niekada nebus pakankamai. Visada reikės slaugytojų, kineziterapeutų, socialinių darbuotojų, kurie padeda žmogui atstatyti savo socialines jėgas“, – dėstė prof. dr. E. Acienė

Fakultete vystomos ne tik studijos, bet ir mokslas. Dirba tarptautinio lygio mokslininkai, kurie vykdo bendrus mokslinius projektus su užsienio universitetais. Veikia sveikatos tyrimų ir inovacijų mokslo centras. Siūlomos alternatyvios, papildomosios medicinos terapijos. Tokios kaip balneologija, biblioterapija, delfinų terapija.

„Fakulteto mokslininkai aktyviai dirba su užsienio mokslininkais. Turime partnerių Hanze universitete (Olandija), Tamperės universitete (Suomija), su kuriais dirbdami drauge rūpinamės ir puoselėjime aktyvų visuomenės senėjimą, reabilitaciją, socialinį darbą, įtraukiant visas socialines grupes“, – dėstė fakulteto dekanė prof. dr. L. Dromantienė.

Studentams siūloma ir ypatinga studijų programa, kurios nėra kituose šalies universitetuose.

„Mes darome pirmą žingsnį į radiologiją kaip į studijas, akademinę veiklą ir į mokslą. Tai yra labai svarbu visai Lietuvai“,  – teigė prof. dr. E. Acienė.

Radiologas – tai specialistas, gebantis savo darbe taikyti naujausias medicinos technologijas, dirbantis su rentgeno, kompiuterinio ir magnetinio rezonanso, angiografijos, radionuklidinės, spindulinės terapijos, ultragarso įranga.

Baigę radiologijos studijas absolventai gali dirbti savarankiškai arba specialistų komandoje visų lygių sveikatos priežiūros įstaigose, turinčiose licenciją teikti radiologijos paslaugas, taip pat mokslinėse biomedicinos laboratorijose, sveikatos apsaugos ir švietimo sistemos įstaigose.

„KU radiologijos studijomis esu patenkintas. Studijų kokybė labai gera, savo srities specialistai dėsto savo žinias, rodo kaip viskas vyksta praktikoje, kokie yra aparatai, kaip jie veikia, kokios procedūros daromos pacientams. Taip kartu dėstomos ir visos sveikatingumo programos“, – pasakojo Kristijonas Tarkutis, KU radiologijos studijų programos II kurso studentas.

KU Sveikatos fakulteto absolventai dirba šalies ligoninėse, sveikatingumo centruose, klubuose.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
O branduolinės medicinos centro nėra, kur gelbėtų gyvybes tūkstančiams. Už tai pastatyta estakada į Rusnę ir naujai tiesiamas kelias.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių